Глава МЗС Британії назвав "божевільним" план Мей щодо митного союзу з ЄС

Вівторок, 8 травня 2018, 12:27

Проект митної угоди між ЄС і Лондоном після Brexit є "божевіллям" і створить "нову мережу бюрократії".

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британіїї Борис Джонсон у інтерв'ю Daily Mail.

"У межах нового митного партнерства ви отримаєте божевільну систему, з якою ви закінчите збираючи мито на користь ЄС на кордоні Великої Британії", - сказав він.

Джонсон переконаний, що план, який обмежує можливість Великої Британії здійснювати торгівлю після Brexit, є вигідним для прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей.

Міністр наголосив: якщо ЄС вирішить запровадити штрафи, то Велика Британія не зможе заробляти. 

Джонсон вважає, що торговельна угода з США не може бути досягнута, якщо Велика Британія залишатиметься "у місячному тяжінні Брюсселя". Він додав, що американці хотіли побачити "впевнену, вільну торгівлю Британії, здатну робити власні угоди".

Якби Велика Британія залишалася частиною митного союзу, вона не змогла б укладати торговельні угоди з іншими країнами світу.

Уряд проти подальшого членства в союзі, але прихильники говорять, що це допоможе зберегти відкритий кордон між Ірландією та Північною Ірландією.

Як відомо, проект угоди Єврокомісії щодо виходу Британії з ЄС передбачає, що Північна Ірландія може залишитися в митному союзі ЄС після Brexit. Тереза Мей заявила, що пропозиція ЄС загрожує "конституційній цілісності" Сполученого Королівства.

Британія сподівається дійти згоди щодо довгострокової торговельної угоди в кінці цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.