Столтенберг впевнений, що лідери НАТО на саміті продемонструють єдність

Середа, 20 червня 2018, 09:04

Генсек НАТО Єнс Столтенберг впевнений, що члени Альянсу продемонструють єдність на саміті наступного місяця попри "важливі розбіжності" між США і ЄС.

Про це він заявив в ефірі каналу France 24.

"Я абсолютно впевнений, що саміт НАТО продемонструє трансатлантичну єдність, що Європа та США разом, незважаючи на важливі розбіжності з таких важливих питань, як торгівля, Паризька (кліматична) угода або ядерна угода з Іраном", - сказав генсек НАТО.

"Я недавно зустрівся з президентом Дональдом Трампом в Білому домі, і він знову підтвердив свою сильну особисту прихильність до НАТО, і він також визнав, що європейські союзники інвестують в оборону більше " – додав він.

Трамп викликав занепокоєння в Європі під час його президентської кампанії, коли заявив, що НАТО "застаріла" організація, що не впоралася з проблемою, яку ставлять ісламістські терористичні групи.

"Він має сильне послання про необхідність робити більше (щодо витрат на оборону), я з ним погоджуюсь, і європейські союзники також з ним погоджуються", - сказав Столтенберг.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у колонці для британського видання The Guardian закликав членів Альянсу до єдності на тлі жорстких суперечок між президентом США та лідерами Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: