У Кишиневі – другий день протестів через анульовані результати виборів

фото
Четвер, 21 червня 2018, 19:30

У Кишеневі другий день поспіль протестують прихильники лідера проєвропейської партії "Платформа Гідність і правда" Андрія Нестасе, який переміг на виборах мера Кишинева, але суд визнав результати виборів недійсними.

Як повідомляє NewsMaker, біля мерії Кишинева люди викрикують гасла "Разом ми переможемо", "Наш голос - наш Кишинів" та свистять. В руках тримають листівки з написом "Крадений голос". Деякі тримають фотографії судді Родики Бердило, яка винесла рішення, з підписом "У в'язницю!".

 
Фото: Uni Media

Протест прихильників Нестасе відбувається і біля Апеляційної палати, яка зараз розглядає апеляцію Нестасе. Він назвав рішення про скасування результатів політично мотивованим. Палата вже відхилила клопотання про відвід суддів, подане адвокатом Нестасе.

Лідерка партії "Дія і солідарність" Майя Санду закликала людей бути уважними, оскілька після вчорашнього протесту багато учасників виявили в своїх сумках сторонні предмети, в тому числі ножі.

"Я впевнена, що серед нас вчора і сьогодні теж були люди, які мають намір спровокувати насильство. Будьте уважні, слідкуйте за своїми сумками і кишенями", - сказала Санду.

Пізно ввечері 19 червня суд у Кишиневі визнав результати виборів мера Кишинева недійсними. Рішення приймали за зачиненими дверима. Засідання тривало більше п'яти годин.

На наступний день в центрі Кишинева, в тому числі біля офісу Демпартії, пройшов протест проти рішення суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: