Вибори мера Кишинева визнали недійсними: проєвропейська опозиція йде на протести

відео
Середа, 20 червня 2018, 14:05

Лідер молдовської партії "Дія і солідарність" Майя Санду закликає громадян вийти на протест перед мерією Кишинева у зв'язку з рішенням суду визнати результати місцевих виборів у Кишиневі недійсними.

"Ми зобов'язані вийти і захистити голосування. Виходимо всі сьогодні о 17:30 до мерії, як вийшло багато людей на вибори. Приходимо захищати голосування. Тільки ми можемо захистити демократію у Молдові", - заявила вона в ході онлайн-трансляції на Facebook.

Суд Кишинева визнав недійсними результати виборів мера Кишинева, на яких переміг голова проєвропейської "Платформи "Гідність і правда" Андрій Нестасе.

Суд прийняв рішення у зв'язку зі скаргою Партії соціалістів, яка звинуватила обраного мера в передвиборній агітації в день виборів. 

Захист обраного мера оскаржив рішення  в Апеляційній палаті. Апеляційний суд повинен винести своє рішення протягом трьох днів, пише Deschide.

Якщо вищі судові інстанції залишать в силі рішення суду, нових виборів не буде. У Молдові місцеві вибори не можуть проводитися менше, ніж за рік до чергових виборів до місцевих органів влади, які повинні відбутися в червні 2019 року. В цьому випадку виконувати обов'язки мера Кишинева продовжить Руслан Кодряну.

Нестасе після засідання закликав людей готуватися до масових протестів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.