У Молдові суд розглядає апеляцію щодо скасування результатів виборів мера Кишинева

Четвер, 21 червня 2018, 15:37

Cуд у Молдові розглядає апеляцію, подану проєвропейським політиком Андрієм Настасе після того, як результати переможних для нього виборів мера Кишинева були визнані недійсними.

Про це повідомляє The Associated Press.

У четвер суд розгляне апеляцію Настасе, який назвав рішення про скасування результатів політично мотивованим.

Тим часом Нестасе та лідерка партії "Дія і Солідарність" Майя Санду обговорили з послами ЄС і США ситуацію навколо невизнання результатів виборів в Кишиневі, повідомляє Point.md.

"Ми докладно обговорили рішення судді і його аргументи, які вважаємо абсурдними. Ми сказали представникам дипломатичних відомств, що вийдемо на вулиці і сьогодні, і завтра", - повідомила Санду.

Нестасе закликав своїх прихильників вийти о 17:30 на акцію протесту, яка пройде перед будівлею столичної мерії. Акція протесту також відбулася у середу ввечері.

Нагадаємо, 20 червня суд Кишинева визнав недійсними вибори мера, на яких здобув перемогу опозиційний кандидат від проєвропейської партії "Платформа Гідність і правда" Андрій Нестасе. Результат виборів оскаржувала Партії соціалістів, яка звинуватила Нестасе в передвиборній агітації в день голосування.

Після винесеного вироку суду Нестасе, який назвав рішення "політичним замовленням", закликав людей готуватися до масових протестів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.