Австрія підтвердила відданість політиці ЄС щодо Росії під час візиту Путіна - посол

Середа, 6 червня 2018, 20:23

Австрія на всіх рівнях підтвердила відданість єдиній європейській політиці щодо Росії під час візиту до Відня президента РФ Владіміра Путіна.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook посол України в Австрії Олександр Щерба.

"Щодо цієї поїздки є добрі для нас новини або ж новини, які послу України незручно коментувати. Добрі новини - це те, що на всіх рівнях була підтверджена відданість Австрії єдиній європейській політиці щодо Росії. За це ми вдячні", - написав Щерба.

Він зазначив, що фраза "business as usual", яка дійсно прозвучала від президента Австрії на прес-конференції, не стосувалася нормалізації відносин з Росією.

"Там про інше йшлося, кому цікаво, подивіться відеозапис прес-конференції. Велика подяка ведучому австрійського телебачення Арміну Вольфу, який наважився говорити з Путіним як вільна людина і справжній журналіст", - зазначив посол.

Щерба окремо підкреслив, що під час візиту Путіна прозвучала тема українського політв’язня Олега Сенцова, який оголосив голодування в російській тюрмі.

"Ну, і тема Сенцова під час візиту прозвучала. Як саме, де і коли - говорити не можу. Але кому треба, вже подякував приватно", - зазначив він.

Нагадаємо, президент Австрії Александер ван дер Беллен на спільній прес-конференції з Путіним заявив, що у питанні санкцій проти Росії його країна діятиме у згоді з Європейським союзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: