Уряд Британії проведе спеціальну закриту зустріч щодо Brexit

П'ятниця, 6 липня 2018, 14:17

Уряд Великої Британії у п’ятницю проведе спеціальну закриту зустріч, на якій намагатиметься узгодити список умов щодо Brexit для переговорів з ЄС.

Про це повідомляє EUobserver.

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей очолить засідання, на якому будуть присутні всі 22 члени кабінету міністрів, а також шість молодших міністрів та десятки державних службовців.

За інформацією ВВС, зустріч відбудеться у резиденції прем’єра - в особняку 16-го століття поблизу Лондона. Міністрам було сказано, що їм доведеться здавати свої телефони та будь-які смарт-годинники після прибуття в резиденцію.

Перед зустріччю Мей заявила, що її уряд має "прекрасну можливість - і обов'язок" узгодити схему майбутніх відносин Британії з ЄС.

Вона також сказала, що прагне до "амбітних нових торгових угод" та угоди "в інтересах Великої Британії та ЄС".

Очікується, що вона запропонує залишити Британію пов’язаною з правилами торгівлі ЄС, але не з правилами надання послуг. Після того, як міністри дійдуть згоди щодо пропозиції Британії, ЄС має вирішити чи приймати цей план.

Британія має офіційно озвучити свою позицію на саміті лідерів ЄС у Брюсселі наприкінці липня.

Цього тижня британський уряд виклав деякі подробиці нової моделі управління кордонами після того, як країна вийде зі складу Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.