Кремль: Путін і Меркель проведуть переговори у нетрадиційному форматі

П'ятниця, 17 серпня 2018, 13:24

Президент РФ Владімір Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель проведуть у суботу, 18 серпня, переговори в Берліні у не зовсім традиційному форматі: вони спочатку зроблять заяву для журналістів, а потім підуть на бесіду.

Про це заявив прес-секретар російського лідера Дмитрій Пєсков, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, формат пов'язаний з тим, що лідери двох країн, зустріч яких запланована на другу половину дня суботи, не хочуть себе обмежувати в часі підсумкової прес-конференції.

"Вони окреслять коло тем. Річ у тім, що оскільки йдеться про другу половину дня, щоб не обмежувати себе у часі, але й не йти (в ніч), з урахуванням того, що все-таки це субота, зовсім пізно робити заяви з інформаційної точки зору не зовсім зручно", - сказав Пєсков.

Він додав: "Якщо буде необхідність, ми проінформуємо (про рішення за підсумками переговорів. - Ред.)".

За словами речника німецького уряду, Меркель і Путін говоритимуть про врегулювання конфлікту у Сирії, ситуацію на сході України та питання енергетики.

Пєсков нагадав також, що перед візитом до Берліна Путін зробить зупинку в Австрії для того, щоб бути присутнім на весіллі міністра закордонних справ цієї країни Карін Кнайсль.

Зазначимо, що 2015 року Путін не прийшов на весілля Пєскова, хоча його дружина Татьяна Навка казала, що президента запрошували.

Ціла низка австрійських політиків критикує запрошення Путіна на весілля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.