Путін направив до Білорусі "посла війни", від якого раніше відмовилася Україна

П'ятниця, 24 серпня 2018, 11:29

Президент Росії Владімір Путін призначив Міхаіла Бабіча послом Росії в Білорусі. Також Бабіч призначений спецпредставником президента РФ з розвитку торгово-економічного співробітництва з Білоруссю.

Указ про це опубліковано на офіційному порталі правової інформації.

Двома іншими указами Путін звільнив Бабіча з посади повноважного представника в Приволзькому федеральному окрузі, а Александра Сурікова – від посади посла в Білорусі.

 

У 2016 році кандидатура Бабича вносилася на розгляд на пост посла РФ в Україні, після того, як Путін відправив у відставку посла РФ в Україні Михайла Зурабова. Однак Україна відмовилася прийняти Бабича як повноважного представника Росії.

Тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні призначено Сергія Торопова

Бабіч, будучи членом Ради безпеки Росії, особисто брав участь у рішеннях щодо анексії Криму і введення російського військового контингенту на півострів.

Бабіч народився 1969 року в Рязані. Він служив в ВДВ і військах КДБ, керував корпорацією "Антей", був віце-прем'єром Підмосков'я і Івановської області, очолював уряд Чечні в 2002-2003 роках, служив помічником глави Прикордонної служби ФСБ, а з 2003 по 2011 рік обіймав крісло депутата Держдуми. Він є членом "Єдиної Росії".

Зазначимо, перед недавньою зустріччю з Путіним глава Білорусі Александр Лукашенко змінив прем'єра та кількох міністрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.