У Франції затримали чоловіка, через якого ввели штрафи за вуличні загравання

відео
Вівторок, 28 серпня 2018, 19:10

Французька поліція затримала 25-річного чоловіка, підозрюваного у нападі на 22-річну студентку Марі Лагер.

Про це пише BBC.

Місяць тому Лагер поверталася з роботи у Парижі, коли невідомий чоловік став висловлювати непристойні і принизливі коментарі сексуального характеру на її адресу.

Жінка сказала йому "закритися", після чого він різко підійшов, вдарив її по обличчю на очах у шокованих очевидців. Чоловік також кинув у неї попільничку, але промахнувся.

Відео з камер спостереження швидко стало популярним у соцмережах - зараз його переглянули понад 6 мільйонів осіб.

Реагуючи на кричущий інцидент, французькі парламентарі прийняли відповідний закон: викрик непристойностей та інші форми вуличних домагань відтепер розцінюються французькою владою як правопорушення. За таку поведінку з винуватців може бути стягнений штраф у розмірі від €90 до €750.

Затримати ймовірного фігуранта запису камери відеоспостереження вдалося лише зараз. Цілий місяць чоловік проходив курс лікування у психіатричній клініці - поліція здійснила арешт в момент, коли той хотів покинути лікарню.

Затриманого звуть Фірас, ЗМІ його описують як людину, "здатну вдарити власну матір".

Лагер каже, що відчула значне полегшення, коли дізналася про арешт ймовірного нападника: "Мені пощастило: те, що відео стало вірусним, додало усьому процесу швидкості".

"Якщо затриманий - дійсно той, кого шукала поліція, то це дуже сильний месидж усім чоловікам, які поводяться з жінками так само жорстоко", - додала Лагер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.