Словаччина: ЗМІ дізналися, хто стоїть за базою путінських "вовків"

Середа, 29 серпня 2018, 17:10

Проросійські представники керівної партії Словаччини Smer-SD навмисне перешкоджають ліквідації бази словацького підрозділу організації "Нічні вовки" – російського націоналістичного мотоклубу, відомого своєю вірністю Кремлю.

Про це пише The Economist.

Словацькі "Нічні вовки" створили осередок біля Братислави, де розміщені старі танки та броньовики. Прес-секретар МВС Словаччини Петар Лазаров заявляє, що уряд стежить за "Нічними вовками" і "Словацькими добровольцями", але наразі з ними нічого не може вдіяти, тому що вони "не вчинили жодного злочину". Міноборони ж попросило повернути військову техніку.

Територія бази належить Йозефу Гамбалеку - лідеру словацького підрозділу "Нічних вовків". Він каже, що хоче відкрити тут військовий музей. 

Гамбалек відомий своїми зв'язками з Робертом Каліньяком, екс-міністром внутрішніх справ, який весною подав у відставку на тлі вбивства журналіста Яна Куцяка, але досі має значний вплив на політику.

Йозеф Гамбалек бував у Росії, за повідомленнями ЗМІ, особисто знайомий з російськими байкерами.

Російські "Нічні вовки" перебувають під санкціями США, вони обвинувачені у наданні військової допомоги проросійським бойовикам в Україні. У 2011 році президент Росії Владімір Путін навіть проїхався з байкерами на мотоциклі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.