Словенське парамілітарне угрупoвання похвалилося бійцями, які воювали в Україні

відео
Середа, 5 вересня 2018, 09:31

Серед членів словенського парамілітарного угруповання "Штирська варта" є люди з досвідом бойових дій в різних частинах світу, зокрема в Україні.

Про це заявив лідер формування, екс-кандидат в президенти Словенії Андрей Шишко, передає RTVslo.

Нещодавно ультраправі, які називають себе "Штирська гвардія", розмістили в соціальних мережах кадри зібрання в невстановленому місці, чим викликали стурбованість громадськості й правоохоронців.

Шишко розповів журналістам, що члени угрупування проходять навчання вже більше року. За його словами, серед учасників організації є колишні військові збройних сил Словенії, а також люди з бойовим досвідом. Шишко повідомив, що серед членів "Штирської варти" є і такі, що брали участь в збройних конфліктах по всьому світу - "від Афганістану до України".

Словенські правоохоронці розпочали перевірку інформації щодо діяльності формування. Сам Шишко стверджує, що значна частина поліції і спецслужб - на його боці.

У червні вибори у Словенії виграла антимігрантська Словенська демократична партія (SDS) колишнього прем'єр-міністра Янеза Янші. Вона отримала 25 місць у парламенті, але не змогла знайти коаліційного партнера для формування уряду.

Парламент Словенії затвердив прем'єром колишнього коміка Мар'яна Шареца.  Шарец заявив, що діяльність "Штирської варти" підриває конституційний лад.

Шишко є прихильником "незалежної Штирської держави" і стверджує, що вона була створена 24 червня 2017 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.