Підозрювані в отруєнні Скрипалів росіяни багаторазово літали в Женеву - ЗМІ

Субота, 8 вересня 2018, 17:15

Російські "грушники", яких підозрюють в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки Юлії, з вересня 2016 року по березень 2018 майже тридцять разів літали до Європи, найчастіше - в Женеву.

Про це повідомило британське видання The Daily Telegraph.

Інформація про авіаквитки, яка є у розпорядженні видання, свідчить, що Руслан Боширов та Александр Петров здійснили принаймні шість окремих поїздок до швейцарського міста до спроби вбивства Скрипалів. 

Записи також показують, що вони забронювали дев'ять окремих рейсів до та з Женеви з листопада 2017 року до лютого цього року.

За даними джерел, встановлення того, з ким підозрювані зустрічалися у Швейцарії, матиме ключове значення для розслідування. Видання зазначає, що чоловіки перебували в Женеві зокрема в листопаді-грудні 2017 року, коли там відбувався один із раундів переговорів щодо політичного врегулювання в Сирії.

До цього чоловіки також кілька разів літали з Москви до Парижа, Амстердама та італійського Бергамо. В основному вони користувалися послугами державної російської компанії "Аерофлот", але іноді також Air France, KLM та російських бюджетних авіакомпаній.

Видання відзначає, що кількість польотів та кошти на перебування у європейських містах свідчать, що їхні місії щедро оплачувалися ГРУ, органом, на який вони працювали.

Британські прокурори 5 вересня назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов. Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни, яких британські слідчі підозрюють у виконанні отруєння в Солсбері, є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.