ЗМІ: проти України воює сербська "ігуменя", яка відсиділа за наркотики

фото
П'ятниця, 26 жовтня 2018, 14:58

"Багіра", відома серед проросійських бойовиків снайперка, насправді є Данієлою Лазович. Ця сербка з Горні-Мілановаца колись була спортсменкою, ігуменею, наркоторговцем, відсиділа у в'язниці, а потім записалася до лав проросійських бойовиків на сході України.

Про це пише агентство Tanjug з посиланням на Blic.

Blic заявляє, що українські ЗМІ неодноразово писали про цю жінку, але її особистість, деталі життя та спосіб вербування залишалися прихованими.

 

Близьке до сім'ї Лазович джерело сказало, що вона - гандболістка, яка тренувалася в Голубаці, неподалік від Туманського монастиря, пише Nezavisne novine.

За словами неназваних джерел, в якийсь момент вона хотіла змінити свою релігію і стати мусульманкою, але передумала і вирішила піти в монастир, де стала ігуменею Ксенією.

 

"Вона часто була у Белграді, хоча ніхто не знав, чому. Її візити в Косово були частими, це було під завісою секретності. За деякий час вона стала підозрілою для поліції", - сказав співрозмовник.

Незабаром, додав він, виявили, що "мати Ксенія" часто вживає наркотики і торгує ними.

Через ці вчинки її заарештували і засудили до в'язниці, а після виходу з ув'язнення вона зникла, сказало джерело.

Лазович залишила Сербію в листопаді 2014 року і вирушила на схід України, приєднавшись до проросійських бойовиків "Оплот", йдеться у матеріалі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.