У НАТО стурбовані загостренням ситуації в Азовському морі через дії РФ

Середа, 3 жовтня 2018, 13:08

У НАТО уважно стежать за діями Росії в Азовському морі і вважають їх черговим порушенням РФ щодо України.

Про це заявив представник НАТО у розмові з журналістами у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я вважаю, що є великі проблеми у вільній навігації Азовським морем через незаконне зведення Керченського мосту, а всі союзники вважають його незаконним, це серйозна проблема", - сказав він.

Дипломат зазначив, що ця проблема є продовженням низки інших серйозних порушень з боку РФ в анексованому Криму.

"Наприклад, ситуація з правами людини в Криму. Це незаконна окупація, але навіть на окупованих територіях відповідно до міжнародних норм встановлюється відповідальність. І чітко видно, що Росія не дотримається такої відповідальності", - зазначив він.

Раніше глава Мінфраструктури Володимир Омелян заявив, що з кінця квітня 2018 року прикордонники РФ затримали в Азовському морі майже 100 українських суден.

Згодом стало відомо, що  спецслужби Росії затримали 148 суден, які прямували через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя.

Омелян заявив, що Україна веде переговори про запровадження санкцій проти чорноморських портів РФ через блокаду Азовського моря.

Українські прикордонники у свою чергу повідомили, що "росіяни почали жорстку політику затримання і огляду суден", які прямують через Керченську протоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.