Міністри країн НАТО обговорять у Брюсселі загрозу крилатих ракет РФ

Середа, 3 жовтня 2018, 14:36

Міністри оборони країн НАТО на зустрічі в Брюсселі обговорять ситуацію навколо російських крилатих ракет і порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Про це заявив представник НАТО перед зустріччю міністрів, яка відкривається в середу, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми вважаємо, що м'яч на стороні Росії. Очікуємо, що РФ надасть пояснення щодо нової ракети, ми хочемо, щоб Договір про РСМД повністю виконувався. Я очікую, що союзники торкнуться цього питання, які висновки будуть, подивимося", - сказав він, додавши, що обговорення відбудеться 4 жовтня.

Представник НАТО не став коментувати заяву посла США Кей Бейлі Гатчісон про можливість знищення російських ракет.

"Я не хочу говорити за постійного представника США при НАТО, яка сама вже пояснила свої слова", - сказав він.

Однак, чиновник повторив слова генеска НАТО Єнса Столтенберга, що альянс чекає від Росії роз'яснень щодо розгортання ракет 9М729. Він також зазначив, що в питанні про російські ракети НАТО покладається не тільки на інформацію США, а й розвіддані інших союзників.

Гатчісон вчора заявила, що у США є докази порушень Договору про РСМД з боку РФ і вони будуть представлені союзникам на зустрічі в Брюсселі.

Йдеться про нові російські ракети наземного базування великого радіусу дії 9M729, які, на думку США, порушують заборону на крилаті та балістичні наземні ракети середньої дальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: