Німеччина звинуватила розвідку РФ у масштабних кібератаках

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 15:35

Услід за Великою Британією, Австралією, США та Нідерландами, Німеччина також звинуватила Росію у здійсненні низки масштабних кібератак протягом останніх років.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Федеральний уряд також виходить з того, що з високою долею вірогідності за кампанією APT28 стоїть російська військова розвідка ГРУ. Ця оцінка базується загалом на дуже надійних власних фактах та джерелах", - заявив у п'ятницю, 5 жовтня, речник німецького уряду Штеффен Зайберт, передає агенція dpa.

Німецький уряд повністю довіряє оцінці британської та нідерландської влади щодо кібератак з боку Росії, додав він.

"Ми засуджуємо такі напади на міжнародні організації та на об'єкти наших союзників. І ми закликаємо Росію виконувати свої зобов'язання та утримуватися від таких дій", - заявив Зайберт.

Напередодні Великобританія заявила, що російська військова розвідка "майже напевно" стоїть за масштабною кампанією онлайн-атак на політичні інститути, бізнес, медіа та міжнародні спортивні організації в всьому світі.

Австралійські розвідувальні служби також виявили свідчення про "шкідливу кіберактивність", організовану Москвою.

Нідерланди повідомили, що ще весною вислали чотирьох російських шпигунів у зв'язку із запланованою кібератакою на базовану в Гаазі Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), якій влада країни запобігла.

Росіяни також планували кібератаку у Швейцарії на лабораторію ОЗХЗ та мали намір отримати доступ до матеріалів розслідування щодо збиття у 2014 році над Донбасом літака рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній", заявили в уряді Нідерландів.

Канада також повідомила про кібернапад російських хакерів на базовані в Монреалі Всесвітнє антидопінгове агентство та Національний центр з етики в спорті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.