У Монако - нові обвинувачення у справі російського мільярдера

П'ятниця, 9 листопада 2018, 11:35

Кільком колишнім і нинішнім офіційним особам Монако висунули звинувачення у рамках справи щодо російського мільярдера Дмитрія Риболовлєва.

Про це пише Monaco-Matin.

Звинувачення пред'явили колишньому урядовому раднику з питань внутрішніх справ Полу Массерону, Крістофу Аже - керівнику підрозділу поліції Монако з розслідування кримінальних злочинів, а також його заступникові Патріку Фюзарі.

Їх звинувачують в торгівлі впливом, пасивній корупції і порушенні таємниці слідства. Всі ці люди проходять по справі, фігурантом якої є Риболовлєв.

Напередодні екс-міністру юстиції Монако Філіпу Нарміно висунули звинувачення в корупції в рамках розслідування справи.

Риболовлєв - російський підприємець, колишній фактичний власник "Уралкалію" в 1990-2000-х роках, з 2010 року - контролюючий акціонер Банку Кіпру, з 2011 року - основний власник французького футбольного клубу "Монако". 

6 листопада мільярдера затримали для допиту. Його підозрюють у корупції і торгівлі впливом, а також у співучасті в цих злочинах. На віллі і в офісі олігарха провели обшуки, в ході яких вилучили документи, мобільні телефони та комп'ютери. Слідчі поставили Риболовлєву близько шестисот запитань, а потім відпустили під підписку про невиїзд.

У вересні 2017 року у французькій пресі з'явилися публікації листування з телефону адвоката Риболовлєва Тетяни Бершеди. З листування випливало, що олігарх скористався своїми зв'язками в правоохоронних і судових органах Монако, щоб вплинути на слідство, яке ведеться за його позовом до арт-дилера Іва Був'є.

Риболовлєв звинувачував Був'є в необґрунтованому завищенні ціни на продані йому 37 картин художників початку XX століття загальною вартістю близько 1 млрд євро.

Міністр Нарміно пішов у відставку після того, як стало відомо, що Риболовлєв регулярно запрошував його до свого маєтку в Швейцарії.

Мінфін США включав Риболовлєва до так званого "кремлівського списку" - наближеного до президента РФ оточення. Журнал Forbes оцінює статки Риболовлєва у 6,8 млрд доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: