ЄС поставив ультиматум щодо угоди зі Швейцарією

Четвер, 6 грудня 2018, 15:05

Європейськa комісія запропонує швейцарським фондовим біржам дворічне продовження їхнього права доступу до єдиного ринку, якщо швейцарський уряд схвалить загальну угоду про майбутні відносини з блоком у п'ятницю, 7 грудня.

Про це повідомляють джерела в ЄС, пише Reuters.

Однак, якщо Швейцарія не підтримає проект угоди, то Європейська комісія не буде продовжувати визнання швейцарських бірж з 2019 року, заявили джерела у Брюсселі після зустрічі дипломатів ЄС у середу.

Очікується, що швейцарський уряд у п'ятницю вирішить, чи підтримати проект угоди про майбутні двосторонні зв'язки з ЄС.

"Це час для угоди. Гра на час не змінить нічого. Проект більше не буде змінено", - заявив чиновник ЄС.

Зазначимо, у вівторок офіційний Берн повідомив, що має намір завершити консультації з Європейським Союзом щодо нового договору вже у 2019 році.

Відносини між ЄС і Швейцарією регулюються приблизно 100 двосторонніми угодами, які Брюссель хоче замінити одним договором. Угода, яка б більш тісно пов'язувала нейтральну країну з її найбільшим торговельним партнером, мала бути підписана ще на початку року, однак швейцарська влада заявила, що договір може підірвати високу заробітну плату і умови праці в країні. За проектом, Швейцарія автоматично адаптує свої правила міграції та соціального забезпечення до законодавства ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.