В ЄС назвали тривожним сигналом відставку уряду Молдови

Вівторок, 12 листопада 2019, 13:26

Голосування за відставку уряду Молдови надсилає тривожний сигнал для процесу реформ в країні.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у заяві речниці з ЄС з міжнародної політики та політики безпеки Майї Косьянчич, оприлюдненій у вівторок.

"Голосування щодо недовіри уряду Молдови через питання, пов'язані з процесом призначення генерального прокурора, посилає тривожні сигнали для процесу реформ в країні", - заявила речниця.

Проєвропейський уряд Молдови відправили у відставку

"Коаліція виступила з низкою ініціатив щодо виконання ключових зобов'язань, прийнятих у червні, зокрема, щодо боротьби з корупцією, незалежності судової системи і розслідування банківського шахрайства. Необхідність у цих реформах не зникла з голосуванням про відставку уряду", - додала вона.

В ЄС зазначили, що блок прагне співпрацювати з тими особами у Молдові, які підтримують процес реформ, що лежить в основі Угоди про асоціацію.

"Ми будемо і надалі будувати наші відносини з Республікою Молдова на принципах виконання умов та поваги до верховенства права і демократичних стандартів", - додала речниця.

ЄС і США закликали владу Молдови до компромісу на тлі можливого падіння уряду

Нагадаємо, у вівторок парламент Молдови підтримав ініціативу соціалістів щодо вотуму недовіри проєвропейському уряду Майї Санду.

Партія соціалістів подала в парламент пропозицію про відставку уряду в результаті взяття Кабміном відповідальності за внесення поправок в закон "Про прокуратуру".

Згідно з поправками, які не влаштовують соціалістів, прем'єр-міністр отримує право обирати кандидатів на пост генпрокурора і потім представляє їх Вищій раді прокурорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.