Італія може ввести ще жорсткіші обмеження через коронавірус

Середа, 11 березня 2020, 15:31

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив в середу, що Італія розгляне можливість додаткових обмежень на пересування, щоб уповільнити поширення коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Rai News.

У зв'язку зі стрімким зростанням кількості хворих і померлих уряд Італії в понеділок заборонив усі неважливі поїздки та громадські зібрання до 3 квітня, продовжив закриття навчальних закладів і ввів цілу низку інших заборон.

SkyUp змінив польотну програму до Італії та Ізраїлю через коронавірус

Конте повідомив, що уряд розгляне можливість додаткових обмежень після того, як глава Ломбардії, що найбільше постраждала від епідемії, попросив закрити усі магазини і зупинити роботу громадського транспорту.

Конте сказав, що уряд може розглянути прохання Ломбардії та інших регіонів і не виключає подальших обмежень.

"Але ми повинні бути обачними і не покладатися на емоційній реакції… Ми маємо співпрацювати з технічно-науковим комітетом, який повинен нас спрямовувати", - сказав італійський прем'єр.

Італія збільшить витрати на боротьбу з коронавірусом до 25 млрд євро

"Основна мета - захист здоров'я громадян… Ми повинні усвідомлювати, що існують громадянські свободи, які порушуються, і ми повинні діяти обережно", - додав він.

Нагадаємо, інституції ЄС та країни-члени блоку домовились полегшити бюджетні правила та залучити щонайменше 25 мільярдів євро європейських коштів для подолання економічних наслідків коронавірусу.

Кількість жертв захворювання на території найбільш постраждалої в Європі Італії станом на вечір 10 березня складає 631.

Детальніше про ситуацію в країні, де оголосили карантин, читайте у статті: "Без весіль, футболу і туристів: що відбувається в ізольованій через коронавірус Італії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.