У Франції побили чоловіка за прохання одягти маску

Вівторок, 4 серпня 2020, 09:31

У Франції побили чоловіка, який попросив іншого клієнта закладу вдягнути маску.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AFP.

Інцидент стався в пральні у містечку Суазі-су-Монморенсі  у департаменті Валь д’Уаз, що у центрально-північній частині країни.

В Німеччині пасажирка побила водійку автобуса за прохання одягнути маску

Поліція 3 серпня отримала заяву від 44-річного чоловіка про те, що його побили інші клієнти після прохання вдягнути маску. При цьому, з ним були діти віком 5 і 7 років.

За його словами, він з дітьми прийшов до місцевої пральні з самообслуговуванням близько 5 години вечора. 

"Я саме складав свої речі, щоб покласти їх у сумку, і попросив пана поруч вдягнути маску, тому що це обов’язкова вимога. Він мені сказав: "Що хочу, те і роблю", - розповів постраждалий репортерам агентства. 

Чоловік після того повторив своє прохання. Після короткої суперечки на підвищених тонах чоловік без маски вийшов і невдовзі повернувся з трьома товаришами та бейсбольними битами. Після цього двоє з кулаками, двоє з битами накинулися на чоловіка, який зробив зауваження, та завдали декілька ударів, внаслідок чого він впав на землю. Нападники після цього одразу пішли. 

AFP пишуть, що це підтверджує відеозапис з камер спостереження. 

Чоловікова забрали до лікарні із забоями на голові, пошкодження зафіксували у медичній довідці.

Постраждалий каже, що раніше не зустрічав нападників і для неприязні не було жодного приводу, окрім його зауваження щодо маски.

Нагадаємо, минулого місяця у місті Байонна на південному заході внаслідок конфлікту щодо маски помер 59-річний водій автобусу. Четверо пасажирів побили його за відмову впустити їх без масок. Внаслідок удару по голові він впав у кому і невдовзі помер. Цей випадок викликав широкий суспільний резонанс.

Минулого тижня в Орлеані відкрили провадження проти неповнолітнього хлопця, який теж вдарив водія автобуса за зауваження щодо маски. 

Маски у всіх закритих громадських приміщеннях у Франції обов’язкові з 20 липня. До цього вимога поширювалася тільки на громадський транспорт. 

Крім того, днями міністерство охорони здоров’я Франції дозволило місцевій владі запроваджувати масковий режим надворі у своїх містах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.