Латвійська airBaltic відмовилася від польотів над Білоруссю

Понеділок, 24 травня 2021, 10:48

Латвійська авіакомпанія airBaltic вирішила не літати над Білоруссю, але офіційних рішень про припинення польотів "Белавіа" в Ригу поки не прийнято.

Про це заявив міністр повідомлення Латвії Таліс Лінкайтс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

За його словами, рішення влади Білорусі змусити приземлитися в Мінську літак Ryanair є неординарною ситуацією, яка ставить безліч питань про безпеку польотів в повітряному просторі Білорусі.

Прем'єр Бельгії закликав заборонити літакам "Белавіа" сідати в аеропортах ЄС

"Наша національна авіакомпанія airBaltic безперервно стежить за ситуацією з безпекою в повітряному просторі різних країн. І вже прийняла рішення поки не використовувати повітряний простір Білорусі у своїх польотах. Зі своїми рекомендаціями виступить і Латвійське агентство цивільної авіації", - сказав міністр.

Лінкайтс закликав пасажирів стежити за актуальною ситуацією з польотами в Білорусь і з Білорусі на сайті міжнародного аеропорту Риги і сайтах авіакомпаній, що здійснюють ці перельоти.

У понеділок вранці стало відомо, що два рейси авіакомпанії AirBaltic рушили в обхід повітряного простору Білорусі після інциденту з примусовою посадкою в аеропорту Мінська рейсу Ryanair Афіни - Вільнюс з опозиціонером на борту.

Як повідомлялося, у неділю Білорусь підняла винищувачі, щоби посадити у Мінську Ryanair з опозиціонером.

Ця подія викликала різку реакцію світу. ЄС попередив Білорусь про наслідки через посаджений у Мінську літак та планує обговорити це питання на рівні керівників блоку.

Авіакомпанія Ryanair у заяві вже після приземлення літака у Вільнюсі не згадала ключові обставини інциденту і заявила, що звернути до Мінська було ближче, аніж Вільнюса, що не відповідає дійсності. 

Детальніше читайте у статті – "Тероризм від Лукашенка: чим загрожує диктатору Ryanair-конфлікт із Заходом"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: