Колишні топпосадовці ЄС відхрещуються від організації, яка фігурує в корупційному скандалі

Неділя, 11 грудня 2022, 18:25

Із почесної ради громадської організації "Боротьба з безкарністю", чий засновник, депутат Європейського парламенту П’єр-Антоніо Панцері, був арештований у зв’язку з корупційним скандалом, вийшли відомі колишні європейські посадовці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Йдеться зокрема про колишню главу зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріку Могеріні, експрем'єр-міністра Франції Бернара Казеньова, колишнього європейського комісара з питань міграції Дімітріс Аврамопулос та ексдепутатку Європарламенту Сесілію Вікстрьом.

У коментарі Politico Аврамопулос зазначив, що почесна рада організації Панцері не відігравала "жодної виконавчої чи управлінської ролі". Він, а також Могеріні наголосили, що не причетні до корупційного скандалу, за яким був арештований євродепутат.

Також про наміри вийти зі складу почесної ради "Боротьби з безкарністю" оголосила євродепутатка від Португалії Ізабель Сантос, яка зазначила, що "шокована та здивована останніми новинами, пов'язаними з главою організації".

Президентка Європарламенту призупинила мандат заступниці, що фігурує у корупційному розслідуванні

Нагадаємо, у Брюсселі та околицях 9 грудня були проведені обшуки й арешти в межах розслідування діяльності "злочинної організації, корупції та відмивання грошей". Зокрема, правоохоронці вилучили приблизно 600 тисяч євро готівкою, мобільні телефони та комп'ютерне обладнання.

Згодом ЗМІ з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомили, що у межах розслідування була арештована одна з віцепрезиденток Європарламенту Єва Кайлі. Стверджується, що вона фігурує у справі про незаконний лобізм на користь Катару в установі ЄС.

Колишній депутат Європарламенту від групи соціалістів і демократів Панцері також був заарештований у зв'язку зі звинуваченнями в хабарях і неправомірному впливі з боку Катару. У неділю чотирьох фігурантів справи включно з Кайлі та Панцері було взято під варту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: