У Чорногорії закликали здавати вогнепальну зброю на тлі стрілянини в Сербії

Понеділок, 8 травня 2023, 18:44

Міністерство внутрішніх справ Чорногорії в понеділок нагадало громадянам про можливість здати вогнепальну зброю зі звільненням від відповідальності на тлі двох випадків смертельної стрілянини в Сербії.

Як пише "Європейська правда", про акцію МВС Чорногорії повідомило у Facebook.

У Чорногорії відповідно до закону про зброю діє програма "Поважай життя – поверни зброю", яка дозволяє громадянам добровільну здати вогнепальну зброю поліції в обмін на звільнення від відповідальності.

"З набуття чинності законом про зброю й до сьогодні громадяни добровільно здали 2011 одиниць стрілецької зброї, 291 мінно-вибуховий пристрій (найчастіше ручні гранати), 1118 одиниць деталей до зброї, 35571 патрон різного калібру", – зазначають у чорногорському МВС.

У сербських школах тиждень почався з посиленими заходами безпеки

Там також закликали громадян звертатись до поліції в разі, якщо вони знають про випадки незаконного зберігання зброї.

Раніше, як відомо, Міністерство внутрішніх справ Сербії закликало всіх громадян, хто володіє незареєстрованою зброєю, здати її до 8 червня.

Заклик пролунав після двох масових розстрілів – у школі в Белграді 3 травня і в околицях сербської столиці 4 травня, в результаті яких загинули по вісім людей. Підозрювані в обох випадках – відповідно 13-річний підліток і 20-річний хлопець – перебувають під вартою.

Після стрілянини президент Сербії Александар Вучич анонсував масштабні поправки до законодавства, щоби посилити контроль за носінням стрілецької зброї. Міністр освіти подав у відставку

Опозиційні партії, які звинувачують уряд Ани Брнабич у нездатності запобігти цим двом злочинам, закликали своїх прихильників приєднатися до антиурядового маршу в понеділок увечері в Белграді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: