Прем'єрка Данії впевнена: Україна зробить все можливе для боротьби з корупцією

Середа, 6 вересня 2023, 19:29

Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що вся Європа вражена тим, як Україна справляється із викликом боротьби з корупцією під час війни.

Про це вона сказала на пресконференції після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє "Європейська правда".

За словами голови данського уряду, перед повномасштабною війною Україна зробила недостатньо для боротьби з корупцією. Вона також нагадала, що це один із критеріїв до вступу в ЄС.

"Гарантій немає, але я дуже впевнена, що Україна зробить все можливе під час війни для боротьби з корупцією", – зазначила Фредеріксен.

Водночас прем'єрка Данії погодилася із президентом України, що коли йде війна можна зробити максимум, що можеш, але не більше.

Повідомлялося, що у середу Метте Фредеріксен під час візиту до України знову відвідала Бучу, а після того виступила у Верховній Раді

Зазначимо, що посол ЄС Матті Маасікас в інтерв’ю "Європейській правді" заявив, що створені після Революції Гідності антикорупційні органи довели свою ефективність.

Перед цим президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що корупція в Україні чинить значний вплив на країни Заходу під час ухвалення рішень про постачання зброї Києву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: