Військові РФ вдруге за місяць затримали громадянина Грузії у прикордонні окупованих територій

Середа, 28 лютого 2024, 20:58

Військові з окупаційного контингенту РФ затримали громадянина Грузії у прикордонні з окупованим Цхінвальським регіоном (Південною Осетією).

Про це повідомляє "Новости-Грузия", цитуючи Службу безпеки Грузії, пише "Європейська правда".

В СДБ розповіли, що громадянина Грузії незаконно затримали на окупованій території поблизу села Тахтісдзірі Карельського муніципалітету. 

"Активована "гаряча лінія" спостережної місії ЄС, проінформовані співкерівники Женевських дискусій", – зазначили в СДБ.

Реклама:

Це вже другий за лютий випадок затримання грузинських громадян у прикордонні з Цхінвальським регіоном і третій – з початку 2024 року. Випадки затримання російськими військовими місцевих мешканців у цих районах є регулярними, останній перед цим був в середині січня

Найгучніший випадок стався на початку листопада, коли російські військові затримували двох громадян Грузії і одного з них при цьому застрелили. Другого Грузії вдалося повернути додому.

На початку лютого додому повернули викраденого місцевого мешканця, який просидів у в’язниці в Цхінвалі майже 5 місяців. 

Як відомо, після війни 2008 року окупаційна адміністрація регіону встановлює "кордон" по лінії розмежування, при цьому відхоплюючи додаткові шматки території (цей процес називають "бордеризацією"). Нерідко межу проводять посеред сіл і земельних ділянок. 

Читайте також статтю "ЄвроПравди" до 15-ї річниці російсько-грузинської війни Незавершена війна: як Грузія шукає винного у поразці 2008 року та йде назустріч країні-окупанту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: