Прем'єр Іспанії звинуватив праву опозицію в кампанії проти своєї дружини

Новини — Середа, 22 травня 2024, 22:46 —

Іспанський прем'єр-міністр Педро Санчес заявив про невинність дружини Бегоній Гомес, яку звинуватили в торгівлі впливом і корупції, та звинуватив праву опозицію в кампанії проти нього та його сім'ї.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RTVE.

У першому виступі в іспанському парламенті після п'ятиденної перерви, викликаної оголошенням про судове розслідування проти Гомес, Санчес наголосив, що його дружина – "чесний, серйозний і відповідальний професіонал, а мій уряд – чистий уряд".

Іспанський прем'єр заявив, що проти нього та родини запустили "машину бруду", за чим, вважає він, стоїть права опозиція – лідер Народної партії Альберто Нуньєс Фейхоо і очільник партії Vox Сантьяго Абаскаль.

Реклама:
Мадрид відкликає посла з Аргентини після заяв її президента про дружину прем'єра Іспанії

"Я знаю, чому вони це роблять, щоб спробувати зламати мене, але кажу вам, вони розумні", – підкреслив він і додав, що звинувачення проти Бегонії Гомес – "це бруд, набір містифікацій і наклепів, маніпульована інформація і завуальовані звинувачення, які не йдуть далі".

Справа про ймовірну корупцію дружини Педро Санчеса вже кілька тижнів є предметом жорсткої критики з боку Народної партії та Vox. Вони вимагали від прем'єра пояснень щодо скандалів у його родинному оточенні та подавали скарги до урядового управління з питань конфлікту інтересів.

У квітні суд Мадрида підтвердив, що розглядає звинувачення у зловживанні впливом і корупції в бізнесі проти дружини Санчеса, висунуті за приватною скаргою групи антикорупційних активістів "Чисті руки".

Однак пізніше прокуратура Мадрида заявила, що подала апеляцію на закриття справи за відсутністю доказів.

Читайте також: Криза родинного характеру: куди заведе Іспанію звинувачення в корупції дружини прем'єра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: