Поліція розігнала пропалестинських демонстрантів з університету в Берліні

Фото
Новини — Вівторок, 7 травня 2024, 18:02 —

У Берліні поліція розігнала пропалестинських демонстрантів, які зайняли внутрішній двір Вільного університету німецької столиці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Протестувальники встановили близько 20 наметів у дворі університету і утворили навколо них живий ланцюг.

Більшість з учасників закрили обличчя медичними масками і пов'язали голови хустками. Також вони вигукували гасла на кшталт "Віва, віва Палестина".

Реклама:
 
AP

Берлінська поліція через гучномовці закликала студентів покинути кампус.

Також правоохоронці виводили деяких студентів, коли між поліцейськими і протестувальниками спалахнули сутички. Проти деяких демонстрантів застосували перцеві балончики.

Адміністрація навчального закладу заявила, що протестувальники відкинули будь-який діалог, і тому вони викликали поліцію, щоб звільнити територію.

"Окупація є неприйнятною в кампусі Берлінського університету. Ми відкриті для академічного діалогу – але не в такий спосіб", – заявив очільник університету Гюнтер Ціглер.

Адміністрація заявила, що деякі протестувальники намагалися увійти в кімнати і лекційні аудиторії Вільного університету, щоб зайняти їх.

Мер Берліна Кай Вегнер привітав рішення навчального закладу викликати поліцію до того, як ситуація загострилася.

Останніми днями студенти проводили акції протесту або розбивали табори у Фінляндії, Данії, Італії, Іспанії, Франції та Великої Британії, повторюючи пропалестинські протести в американських кампусах.

Напередодні у Нідерландах поліція затримала близько 140 осіб під час розгону пропалестинських демонстрантів, які отаборилися в Амстердамському університеті.

Нагадаємо, у Франції пропалестинські акції охопили низку філій Sciences Po і зосередилися переважно в університеті у Парижі; протест був також у Сорбонні

Раніше керівниця столичного регіону Іль-де-Франс, де розташована паризька філія Sciences Po, заявила про призупинення виплат для університету з бюджету регіону, "доки не буде відновлено спокій та безпеку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: