У Латвії поки не виявили прямих спроб Росії незаконно втрутитися у виборчий процес

Новини — Субота, 8 червня 2024, 17:12 —

Служба державної безпеки Латвії (СДБ) поки що не виявила прямих спроб держави-агресора Росії або інших країн незаконно втрутитися у вибори до Європарламенту і вплинути на їхні результати в Латвії.

Як пише "Європейська правда", про це, повідомляє Delfi.

За даними СДБ, вибори наразі проходять мирно і без серйозних порушень безпеки.

У передвиборчий період і до 12-ї години дня виборів СДБ зафіксувала понад 20 так званих сигналів можливих порушень. У більшості цих випадків СДБ виявила незначні порушення встановленої процедури виборів, які були негайно усунені спільно з дільничними комісіями.

Реклама:

Досі СДБ не порушила жодного кримінального процесу справу про можливу незаконну діяльність у зв'язку з виборами в Латвії.

СГБ закликає жителів Латвії в разі, якщо вони помітили можливі кримінальні правопорушення під час виборів до Європарламенту, отримати максимально повну і точну інформацію про те, що сталося, а також зафіксувати потенційне порушення у фото-, відео- або аудіоформаті.

Установа із запобігання інцидентів безпеки інформаційних технологій Cert.lv, завданням якої є збереження та оновлення інформації про загрози ІТ-безпеці, також повідомила агентству LETA, що в день виборів не було виявлено жодних істотних порушень.

Вранці у суботу голосування на виборах до Європарламенту розпочалося у Латвії, Словаччині та на Мальті. В другій половині дня до голосування долучилися в Італії.

У п’ятницю 7 червня жителі Чехії та Ірландії розпочали голосування на виборах до Європейського парламенту. У Чехії голосування продовжується і в суботу.

Голосування вже пройшло у Нідерландах. Там, за даними екзитполу, партія антиукраїнського Герта Вілдерса прийшла другою. Цей результат означає значний успіх для політсили, оскільки вона не мала жодного місця на попередніх виборах до Європарламенту, а тепер їй прогнозують сім.

Нещодавній прогноз Politico засвідчив, що після виборів до Європарламенту кількість депутатів від ультраправих партій перевищить кількість депутатів від правоцентристської та проукраїнської Європейської народної партії.

Читайте також про те, які наслідки для України несуть червневі вибори в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: