1 липня 2014

Статті
Інвестори повертаються до Європи
Європа знову стає цікавою для інвестицій. 54% керівників міжнародних компаній прогнозують найближчими роками поліпшення інвестиційної привабливості Європи і тільки 12% вважають, що вона погіршиться. При цьому інтерес інвесторів викликає насамперед Західна Європа. За результатами 2013 року кількість інвестиційних проектів у східноєвропейських країнах скоротилася на 12%, тоді як у західноєвропейських країнах цей показник зріс на 19%.
Правий вектор. Єврорадикали
Ультраправі, які пробилися до Європарламенту, стають головними союзниками Кремля в європейській владі. Це не дивно, адже у Кремля і в європейських радикалів – схожі завдання. Європейські партії правого спрямування не приховують, що мають намір розколоти ЄС зсередини... У новому скликанні ЄП буде більше чверті "антевропейців"
Колонки
ЄС – це довгострокове планування
Україні слід навчитися складати чіткі довгострокові плани, подібні до європейських, та дотримуватися їх, незалежно від того, який склад парламенту обраний та хто зараз президент. Поки, на жаль, це не дуже виходить.
Новини
18:03
Рада ЄС продовжує роботу над санкціями для РФ
Комітет постійних представників Ради ЄС здійснює підготовку нового пакета санкцій стосовно Росії через ситуацію в Україні, проте остаточне рішення щодо їх можливого введення наразі не ухвалено.
17:56
РФ відмовляється визнавати ветеринарні сертифікати України та Молдови
Россільгоспнагляд планує з 1 вересня перевести поставки піднаглядної продукції з України та Молдови на єдині ветеринарні сертифікати Митного союзу.
16:57
До Європарламенту обрано трьох віце-президентів Єврокомісії та одного єврокомісара
Звільнено трьох віце-президентів та одного комісара Європейської комісії, яких обрано до Європейського парламенту. Їхні обов’язки тимчасово переберуть на себе інші комісари.
16:19
Росія готова обговорювати створення ЗВТ між Євросоюзом і Євразійським союзом – Путін
Росія готова обговорювати створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом і майбутнім Євразійським економічним союзом, який має бути створений 1 січня 2015 року.
16:03
США тиснуть на Францію, щоб не допустити передачі вертольотоносців "Містраль" Росії – Путін
Президент Росії Володимир Путін заявляє, що США чинять тиск на Францію, щоб не допустити передачі вертольотоносців "Містраль", один з яких Міністество оборони РФ планує розмістити в Криму.
15:59
Європейський суд заборонив носити паранджу
Європейський суд з прав людини визнав неправомірність носіння у громадських місцях у Франції паранджі, що повністю закриває обличчя.
15:39
Порошенко закликав ЄС до рішучих дій по врегулюванню ситуації на сході України
Президент України Петро Порошенко у вівторок зустрівся з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом і обговорив ситуацію на Донбасі, а також подальші кроки щодо реалізації мирного плану.
15:31
Транзит російського газу по Україні впав майже на чверть від піку - оператор ГТС Словаччини
Транзит російського природного газу до країн Європейського Союзу через Словаччину, що зріс у третій декаді червня у зв'язку з зупинкою "Північного потоку", в останні дні знижується: у вівторок він склав 134,7 млн куб. м, що на 23% менше досягнутого 26 червня піку в 175 млн куб. м.
15:21
У рамках ПА ОБСЄ створена Бакинська група з питань України
У рамках 23-ї сесiї Парламентської асамблеї ОБСЄ, що проходить в азербайджанськiй столицi, для обговорення ситуацiї в Українi створена Бакинська група.
15:20
МВФ допоможе подолати наслідки кризи на сході - Більдт
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт обговорили ефективну імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
15:17
Путін доручив підготувати пакет пропозицій, щоб захистити Європу від повторення українського сценарію
Президент РФ Володимир Путін доручив МЗС Росії підготувати комплексний пакет пропозицій, щоб захистити Європу від повторення іракського, лівійського, сирійського та українського сценаріїв.
14:52
ЄС не готовий ввести нові санкції щодо Росії - дипломати
В Європейському Союзі вирішили, що вони не готові негайно ввести нові санкції щодо Росії у зв'язку з кризою в Україні, після того, як термін припинення вогню минув і почалися бойові дії на сході країни.
14:30
Європейцям знизили тарифи на роумінг у межах ЄС. Інфографіка
1 липня в Євросоюзі набули чинності нові тарифи на мобільний роумінг. Дзвінки, повідомлення та інтернет стали набагато дешевші, але поки що за них доведеться платити.
14:08
Річна інфляція в країнах ОЕСР прискорилася
Середній показник інфляції в країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), в травні 2014 склав 2,1% в річному численні, прискорившись в порівнянні з квітневими 2%.
13:46
Група хакерів зі Східної Європи атакує енергокомпанії в західних країнах
Міжнародна корпорація Symantec, що займається питаннями кібербезпеки, заявила про існування групи хакерів, котра володіє ресурсами, розміром і організацією, які передбачають підтримку з боку уряду.
13:45
МАРТІН ШУЛЬЦ - ПРЕЗИДЕНТ ЄВРОПАРЛАМЕНТУ
Президентом Європейського парламенту обрано соціал-демократа Мартіна Шульца.
13:43
Перший візит глави МЗС Італії, яка головує у Євросоюзі, буде до Києва
Міністр закордонних справ Італії Фредеріка Могеріні здійснить свій перший робочий візит до Києва після того, як Італія розпочала головування у Європейському Союзі з 1 липня.
13:36
Рада ЄС проводить оцінку ситуації в Україні
Рада ЄС на рівні постійних представників продовжує проводити оцінку ситуації в Україні для прийняття рішення щодо заходів, спрямованих на подальше застосування санкцій проти Росії.
12:54
Путін, Меркель, Олланд і Порошенко підтримали організацію третього раунду консультацій між Києвом і сходом України
Згідно з досягнутою 29 червня домовленістю відбулася чергова телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом України Петром Порошенком.
12:51
Промисловий індекс PMI єврозони опустився в червні більше прогнозу - до 51,8 пункту
Індекс менеджерів закупівель (PMI) для промислового сектора 18 країн єврозони в червні опустився до 51,8 пункту, що є мінімумом з листопада 2013 року, в порівнянні з 52,2 пунктами місяцем раніше. Про це свідчать остаточні дані дослідницької компанії Markit Economics.
12:48
Безробіття в єврозоні у травні було мінімальним з вересня 2012 - 11,6%
Безробіття у 18 країнах єврозони в травні склало 11,6%, як і місяцем раніше. Дані Статистичного управління Європейського союзу свідчать, що це мінімум з вересня 2012 року.
12:19
Ердогана висунуто кандидатом на пост президента Туреччини
Правляча Партія справедливості та розвитку Туреччини (ПСР) висунула кандидатом на пост президента держави прем'єр-міністра Реджепа Таїпа Ердогана.
12:02
Україна в червні імпортувала з Європи понад 0,3 млрд куб. м газу
Україна в червні імпортувала з Європи через Польщу та Угорщину близько 317 млн ​​куб. м газу.
11:49
Кількість безробітних у ФРН несподівано зросла в червні
Кількість безробітних у Німеччині збільшилася в червні на 9 тис. - до 2,916 млн осіб, свідчать дані Федерального агентства з працевлаштування ФРН.
11:44
Ромпей просить дочекатися рішення щодо подальших санкцій
Президент Європейської ради Херман Ван Ромпей на цьому етапі не коментує можливість ухвалення рішення щодо переходу до третьої фази санкцій стосовно Росії.
11:36
Італія змінила Грецію на посту голови ЄС
Головування в Європейському союзі з 1 липня переходить по ротації до Італії. До кінця року роботою всіх рад ЄС керуватимуть італійські міністри.
11:33
Євросоюз погрожує санкціями Google
Євросоюз погрожує санкціями Google через те, що найбільший у світі пошуковик при пошукових запитах ставить свої сервіси вище, ніж сервіси конкурентів. За словами експертів, від санкцій, якщо до них дійде справа, в першу чергу постраждають прості споживачі.
10:46
ЄС подав до СОТ запит на вирішення суперечки з РФ
Європейський Союз вирішив задіяти механізми Всесвітньої торгової організації для вирішення суперечки з Росією, спричиненої забороною на імпорт свинини. Рішення про створення спеціальної групи з врегулювання ситуації може бути прийняте 10 липня.
10:41
Путін зазнав поразки в Україні – Сікорський
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що президент РФ Володимир Путін зазнав поразки в Україні, оскільки йому не вдалося реалізувати план масової дестабілізації ситуації на півдні та сході країни.
10:38
Сьогодні розпочнуться вибори президента Європарламенту
Сьогодні у Європейському парламенті розпочнуться вибори президента ЄП.
10:28
Fitch очікує прискорення зростання світової економіки
Агентство прогнозує зростання ВВП єврозони в 2014 році на 1,1%, у 2015 - 1,5%, а у 2016 році - 1,6%. Прогноз на нинішній рік зменшено на 0,2 процентного пункту, а прогноз на 2015 рік - на 0,1 процентного пункту.
10:12
95% британських татків присутні під час пологів
95% британських чоловіків воліють бути присутніми на пологах у своїх подруг. Ще в 1960 році так робив лише кожен десятий британець, зазначає газета The Telegraph.
09:55
Екс-президент Франції знов дає свідчення - доповнено
Колишній президент Франції Ніколя Саркозі затриманий для надання свідчень.
09:38
Київ готує план імплементації Угоди про асоціацію з ЄС - глава МЗС
Україна готує національний план імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.
09:10
ЄС оцінить ситуацію в Україні на рівні постійних представників країн-членів
Європейський Союз зробить оцінку ситуації в Україні у вівторок на рівні постійних представників країн-членів Співтовариства, так званому COREPER. Засідання розпочнеться о 10.00 і триватиме увесь день.
09:01
Порошенко обговорив з міжнародними партнерами припинення перемир'я на Донбасі
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом та Державним Секретарем США Джоном Керрі, повідомила прес-служба глави держави в ніч на вівторок.
08:55
Представник Німеччини став головою БДІПЛ ОБСЄ
З 1 липня Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ очолить німецький політик і дипломат Міхаель Георг Лінк.
08:51
Командувач НАТО в Європі звинувачує Росію в постачанні зброї до України
Командувач військами НАТО в Європі американський генерал Філіп Брідлав заявив, що Росія постачає зброю, в тому числі зенітні комплекси незаконним збройним формуванням на південному сході України.
01:14
Президент припинив перемир'я у зоні АТО