7 листопада 2021

Новини
ДайджестВійська РФ на кордоні, протести антивакцинаторів, вироки для мафії: головне за вихідні
17:56
Українці застрягли в турецькій Анталії через загибель учасника групи: коментар МЗС
Група українських туристів, що пішли у похід Лікійською стежкою, вже кілька тижнів не може виїхати з Туреччини у зв’язку із загибеллю учасника їхньої групи і триваючим розслідуванням; їм намагається допомогти консульство України в Анталії.
17:13
Італія погодилась впустити в порт судно з 800 врятованими мігрантами
Гуманітарне судно Sea Eye 4 з понад 800 мігрантами на борту отримало дозвіл зайти у порт Трапані на Сицилії і висадити там своїх пасажирів.
16:53
Напад з ножем у потязі в Німеччині: поліція виключає ісламістський теракт
Слідство вважає, що напад з ножем в потязі у Баварії, скоєний вихідцем із Сирії, не мав терористичних мотивів і нападник вочевидь має проблеми з психічним здоров'ям.
16:20
Після акції противників ковід-сертифікату в Мілані понад сотні людей загрожує відповідальність
Після багатотисячної акції противників використання ковід-сертифікату як перепустки у Мілані поліція ідентифікувала 115 осіб, яких у подальшому можуть притягнути до відповідальності.
15:07
У Польщі показали нове відео з кордону: мігранти намагаються атакувати прикордонників
Міністерство оборони Польщі опублікувало нове відео, зняте на кордоні з Білоруссю, на якому видно, як деякі молоді люди намагаються атакувати прикордонників.
14:31
В аеропорту "Схіпхол" оштрафували вісьмох поляків за категоричну відмову одягти маску
В аерпорту "Схіпхол" біля Амстердаму, одному з найбільших авіахабів Європи, вісьмох громадян Польщі оштрафували за категоричну відмову одягти маски. Через свою поведінку вони також спізнилися на пересадку для продовження подорожі.
13:40
МОЗ Польщі: у разі загрози для життя чи здоров’я матері аборт не заборонений
У Міністерстві охорони здоров’я Польщі оприлюднили коментар у зв’язку з масовими протестами через суперечливу смерть вагітної жінки.
13:02
Після акції під в’язницею, де тримають Саакашвілі, повідомили про два затримання і одну смерть
Під час вечірньої акції опозиції під в’язницею у Руставі, де перебуває експрезидент Грузії Михеїл Саакашвілі, двох людей затримали за провокаційну поведінку і один чоловік помер внаслідок серцевого нападу.
12:45
Чехія прийняла на лікування двох важких коронахворих з Румунії 
До Чехії привезли двох важкохворих пацієнтів з коронавірусом з Румунії, де через сплеск епідемії медична система під великим навантаженням.
11:49
"Більше жодної": у Польщі пройшли нові протести через суперечливу смерть вагітної
У суботу 6 листопада в низці міст Польщі знову пройшли акції протесту через смерть 30-річної жінки внаслідок септичного шоку на 22-му тижні вагітності, що активізувала дискусію про майже повну заборону абортів.
11:26
В Італії винесли перші вироки в масштабному судовому процесі проти мафії: 70 засуджених
В Італії суд виніс перші вироки в найбільшому за останні 30 років судовому процесі проти мафії, 70 з них - обвинувальні.
10:44
Cуд призупинив ініціативу адміністрації Байдена про обов’язкове щеплення або тести у великих компаніях
Федеральний апеляційний суд тимчасово заблокував ініціативу адміністрації Байдена, яка вимагала би запровадити для працівників усіх фірм зі штатом понад 100 осіб обов’язкову вакцинацію від коронавірусу або регулярне тестування з 4 січня.
10:04
У Польщі затримали ще одного українця за перевезення нелегальних мігрантів
Серед нових затриманих у Польщі за перевезення нелегальних мігрантів є один громадянин України.