9 липня 2014

Інтерв'ю
"В регіоні не вистачає обсягів газу за такою ціною, яка задовольнила б Україну"
Створення газового консорціуму України та ЄС, як мінімум, дозволить зробити український газовий бізнес більш зрозумілим для Європи. Але при цьому важливо розуміти, що сам ЄС газ не купує... Треба орієнтуватися на 8-10 млрд кубометрів газу на рік. Головне, щоб у трейдерів постійно були вільні такі обсяги газу. Але це викликає у мене сумнів.
Новини
21:01
Оновлено 23:58В Брюсселі погодили розширення другої фази санкцій?
Між тим за деякий час з'явилася протилежна інформація - джерело Reuters повідомило, що ввечері рішення про санкції все ж було ухвалене. Додаткові обмеження, за даними джерела, введені щодо 11 осіб, майже всі вони мають українське громадянство і причетні до діяльності незаконних збройних формувань на Донбасі.
18:07
У Вашингтоні відкладають рішення щодо нових санкцій проти Росії - Нуланд
Помічник американського держсекретаря Вікторія Нуланд наголосила, що наразі обмеження не вводяться, оскільки США хочуть разом з європейськими партнерами вдало обрати час для спільного запровадження санкцій проти Росії.
17:57
МЗС ФРН збільшить обсяг гуманітарної допомоги жителям південного сходу України
Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр оголосив про рішення надати гуманітарну допомогу Україні в розмірі 3,5 млн євро, повідомили у середу в зовнішньополітичному відомстві ФРН.
17:31
Двері Європи відкриті, але туди майже ніхто не йде - Яценюк
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив різке невдоволення тим, як українські експортери використовують можливості відкритого європейського ринку.
17:03
Італія просить допомоги ЄС у захисті кордонів від напливу іммігрантів з Африки
Проте єврокомісар Сесілія Мальстрьом заявила, що Frontex не в змозі допомагати італійській поліції в охороні кордонів.
16:36
Barclays торгуватиме цінними паперами компаній з директорами-жінками
Barclays Plc (BARC), другий за величиною банк у Великобританії, продає цінні папери компаній з жіночим управлінням, роблячи ставку на попит на продукти компаній, які просувають жінок у керівництво.
16:32
Країни-донори можуть надати України 11 млрд євро
В ході зустрічей всі донори погодилися з тим, що потрібно залучати також комерційний сектор, але з наданням йому відповідних гарантій. З огляду на це обговорювалась ідея створення фонду страхування таких інвестицій.
16:24
ЄС оштрафував виробників ліків на 427,7 млн євро
Антимонопольне управління Європейського Союзу наклало штраф на французького виробника ліків Servier, ізраїльського Teva та чотирьох інших у розмірі 427,7 млн євро через блокування продажу дешевих генеричних ліків.
16:22
Польща не очолить антиросійський "хрестовий похід" - Туск
16:10
В Німеччині затримали шпигуна, який працював на США
Цей інцидент вже негативно позначився на відносинах між Німеччиною та США.
16:03
ЄБРР вкладе 7 мільйонів в будівництво біогазового заводу в Україні
16:01
Крим почав експортувати зерно в Саудівську Аравію та на Кіпр
З 23 червня Крим почав експортувати зерно врожаю 2014 року до Саудівської Аравії та на Кіпр.
14:41
Текст Угоди про асоціацію перебуває на погодженні в профільних міністерствах - Чалий
За словами заступника глави адміністрації президента, текст ще погоджується в профільних структурах. "Документ перебуває на погодженні в міністерствах, і останню крапку має поставити Мін’юст з правовою оцінкою", - сказав Чалий.
14:30
Єлісєєв вимагає від ЄС санкцій через викрадення Росією Надії Савченко
Посол закликав Єврокомісію та Європарламент "дати рішучу оцінку вказаним діям Москви, виявити принциповість у відстоюванні європейських цінностей та активно залучитися до заходів української сторони з метою негайного звільнення громадянки України".
14:27
Росія вивчить питання економічних інтересів українців у Криму
Росія готова вивчити питання економічних інтересів у Криму іноземних громадян і організацій, у тому числі українських.
14:15
Україна отримала від Світового банку кредит на 300 мільйонів
14:11
Громадські активісти закликають Порошенка вплинути на швидку ратифікацію Угоди з ЄС
Експерти громадської ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" та народні депутати міжфракційного об’єднання "Платформа реформ" вимагають від президента України Петра Порощенка негайно вжити заходів для ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
13:56
Парламент Грузії 18 липня ратифікує Угоду про асоціацію з ЄС
У свою чергу маршал польського Сенату заявив, що "з боку Польщі немає жодних проблем у процесі ратифікації Угоди про асоціацію Грузії з ЄС".
13:41
Росія чекає інвесторів у Криму
Росія готова вивчити питання економічних інтересів у Криму для іноземних громадян і організацій, у тому числі українських.
13:36
Можливий реверс газу зі Словаччини до 10 млрд кубометрів, але обсягів може не вистачити
У європейських трейдерів немає в нашому регіоні такого обсягу газу і за такою ціною, яка повністю задовольнила б Україну, вважає Карел Хірман, радник з енергетичних питань прем'єр-міністра Словаччини у 2010-2012 роках Івети Радічової.
13:25
YouTube заблокував трансляцію Russia Today за скаргою українця
Обмеження функціоналу аккаунта RT російською відбулося у зв'язку з заявкою українського користувача на авторство відео, опубліковане на каналі.
13:20
Уряд створює посаду віце-прем’єра з євроінтеграції. Її запропоновано Єлісєєву
Представники уряду стверджують, що наразі вже ухвалено рішення про введення посади віце-прем’єра з питань європейської інтеграції. Зокрема, про це заявив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак на закритій частині зустрічі високого рівня з координації зусиль донорської допомоги Україні, яка відбулася в Брюсселі.
12:57
В Греції розпочались масові страйки
Протестувальників не влаштовує черговий план урізання бюджетних витрат та скорочення робочих місць у державному секторі.
12:49
Глава МЗС Італії виступає за дипломатичне вирішення проблем України
Вирішити проблеми в Україні дипломатичним шляхом більш пріоритетно, ніж застосовувати санкції до кого-небудь, заявила глава МЗС Італії Федеріка Могеріні.
12:47
Швейцарія планує виділити Житомиру техдопомогу майже на 190 млн грн - Мінрегіонбуд
Уряд Швейцарської конфедерації на конкурсній основі визначив Житомир як наступне з українських міст для впровадження проекту "Європейська енергетична відзнака" (European Energy Award, EEA) з поліпшення інфраструктури і системи енергоефективності.
12:37
Україна збільшила експорт меду до ЄС
Українські експортери вибрали вже 60% річної квоти на експорт меду до ЄС, річний обсяг квот на експорт фруктових соків і 17% на крупи.
12:02
ЄС вимагає від США нафти, прикриваючись кризою в Україні
Європейський Союз чинить тиск на Сполучені Штати, аби змусити їх скасувати свою давню заборону на експорт сирої нафти через широку торгівлю та інвестиційну угоду.
11:43
Мир за версією Путіна - це насправді "гібридний мир" - Расмуссен
Генсек НАТО пояснив, що Росія веде "подвійну гру", оскільки свідомо дестабілізує схід України через бойовиків, яким поставляє зброю свого виробництва.
11:24
Росія продовжить дії з дестабілізації на сході України - генсек НАТО
Расмуссен переконаний, що Захід не повинен дозволити собі бути обдуреним поміркованими заявами президента Росії Володимира Путіна, який намагається уникнути нового етапу санкцій.
11:06
Юнкер: Наступним єврокомісаром з економіки буде соціаліст
В свою чергу міністр економіки Німеччини Вольфган Шаубе наголосив, що новий очільник повинен "найперше впроваджувати реформи, працювати на економічне зростання та створювати сприятливий клімат для інвестицій в єврозоні".
10:53
Українці активно шукають притулку в країнах ЄС
Через російсько-український конфлікт кількість українських шукачів притулку в країнах ЄС суттєво зросла.
10:05
НАТО максимізує військовий потенціал, щоб протистояти Росії
Расмуссен також подякував Обамі за позицію, яку той відстоює в "українській кризі".
09:59
Гройсман просить Раду Європи підтримати Україну у вирішенні проблем вимушених переселенців
Віце-прем'єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман просить Раду Європи підтримати Україну у вирішенні актуальних питань вимушених переселенців.
09:56
Екс-президент Чехії пропонує свої послуги з розподілу України
Колишній президент Чехії Вацлав Клаус запропонував свої послуги у ролі посередника у "неминучому" процесі розподілу України, посилаючись на свій великий досвід, здобутий під час розподілу Чехословаччини.
09:39
Сербія погодилася на будівництво "Південного потоку"?
08:51
Українська Гельсінська спілка подала позов до ЄСПЛ на Росію
Українська Гельсінська спілка зазначає, що аналогічні справи в 1990-х роках під час першої і другої чеченських кампаній розглядалися ЄСПЛ в терміновому порядку.