10 липня 2014

Статті
Торгівля з ЄС та СНД – регіональний вимір
"Європейська правда" започатковує відстеження зовнішньої торгівлі України в регіональному розрізі. Ця статистика не публікується в експрес-випусках Держстату, а тому є невідомою широкому колу. Відсутність цієї інформації призводить до появи міфів. Наприклад, про тотальну залежність Донбасу від російського ринку. Як виявилось, доля експорту до Європи в Донецькій та Луганській областях ненабагато менша, ніж до СНД.
Головування Італії в ЄС - надія на кращу з найгірших
Офіційні документи МЗС Італії не дають підстав для оптимізму. Схоже, що підтримка України у Римі, розпочавшись на Могеріні, нею ж і вичерпується. Федеріка Могеріні може піти на підвищення - є значна ймовірність, що вона стане Високим представником ЄС з питань зовнішньої політики. Це - та посада, яку сьогодні обіймає баронеса Кетрін Ештон.
Новини
23:35
США подумають, чи дати грошей на відновлення Донбасу
23:06
Росія підрахувала ефект від санкцій
В уряді РФ визнали, що посилення санкцій здатне «значною мірою негативно» вплинути на динаміку російської економіки.
17:31
15 липня Європарламент проголосує за президента Єврокомісії
Чи буде на порядку денному саміту українське питання – ще невідомо.
17:13
Россільгоспнагляд може ввести заборону на ввезення продуктів з України в ручній поклажі
Раніше Россільгоспнагляд продовжив термін ввезення в Крим товарів за дозволами, виданими Держветфітослужбою України, до 1 жовтня 2014 року.
17:05
ЄСПЛ розгляне справу Чубарова про заборону в'їзду до Криму
У пункті пропуску "Чонгар" прокурор республіки Крим Наталія Поклонська зачитала йому попередження про екстремістську діяльність обсягом дві з половиною сторінки.
16:51
Олланд і Меркель готують телефонну розмову за участю Порошенка і Путіна
Найближчим часом може відбутися чотиристороння телефонна розмова на тему ситуації на сході України за участю президентів України, Німеччини, Росії та голови німецького уряду.
16:38
Мін’юст проситиме Раду Європи визнати, що Савченко перебуває в Росії як заручниця
За словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, Україна шукає для Савченко відомого російського адвоката.
16:37
Єлісєєв розчарований рішенням ЄС щодо санкцій проти Росії
Голова Представництва України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв відверто розчарований рішенням ЄС щодо санкцій проти Росії.
16:31
Erasmus б’є рекорди: гранти отримали 270 тис. студентів
У цьому році гранти ЄС на освіту за кордоном за схемою Erasmus отримали більше ніж 270 тис. студентів.
16:20
Від Юнкера вимагають призначення єврокомісарами жінок
Жінки-єврокомісари з адміністрації Жозе Мануела Баррозу вимагають від Жана-Клода Юнкера, найбільш вірогідного кандидата на пост наступного президента Європейської комісії, призначення більшої кількості жінок на ці посади.
14:12
ЄЦБ прогнозує поступове зростання економіки єврозони
Однак швидкість зростання залежить від геополітичних ризиків, ринків, нестабільної політичної ситуації в окремих країнах ЄС та ефективності реалізації реформ.
13:52
Завтра у Брюсселі відбудуться переговори щодо імплементації Угоди про асоціацію
У п’ятницю 11 липня у Брюсселі відбудуться переговори на політичному рівні між Україною, Євросоюзом та РФ про аспекти імплементації Угоди про асоціацію.
13:32
У країн ЄС є доба, щоб заперечити проти додаткових санкцій щодо Росії
Країни Євросоюзу мають можливість до полудня п'ятниці представити свої заперечення проти введення додаткових санкцій проти Росії.
13:18
Рада почне роботу з ратифікації Асоціації 22 липня
Комітет Верховної ради з питань євроінтеграції 22 липня почне підготовку до ратифікації Угоди про асоціацію України і ЄС.
13:15
Київ направив у Брюссель проект з імплементації Угоди про асоціацію - глава МЗС
Комітет Верховної ради з питань євроінтеграції 22 липня планує розглянути питання підготовки до ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.
13:08
Кабмін створить п'ять нових ТЕМ
Уряд має намір створити ще п'ять торгових представництв за кордоном для просування української сільгосппродукції.
13:04
Промвиробництво в Італії несподівано впало в травні на 1,2%
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували підвищення цих показників відповідно на 0,2% і на 1,5%.
12:42
Яценюк обіцяє інвестиції в АПК
Український прем'єр розповів про переговори з США та іншими країнами Заходу щодо залучення інвестицій в АПК.
12:40
Україна пропонує створити експертну групу щодо імплементації угоди з ЄС - Клімкін
Глава МЗС України зазначив, що завтра у Брюсселі під час тристоронніх консультацій зустрінеться з комісаром ЄС з питань торговельної політики.
12:30
У світі різко зростає негатив до Росії і Путіна
11:47
Місія МВФ продовжила візит до України до кінця тижня - Мінфін
На засіданні Кабінету міністрів 9 липня прем’єр Арсеній Яценюк зазначив, що йдеться про отримання другого траншу МВФ загальною сумою $1,5 млрд для стабілізації економічної ситуації в Україні.
11:13
Білорусь пропонує зачекати з підвищенням українських мит
Білорусь не виключає введення захисних заходів у торгівлі з Україною, однак таке рішення повинно бути прийняте лише після аналізу результатів дії Угоди про асоціацію з Євросоюзом.
10:58
Посольство США в Москві вимагає негайного звільнення українки Надії Савченко
Посольство США в Росії закликає негайно звільнити українську льотчицю Надію Савченко, яка перебуває під арештом у Росії.
10:33
Сенатори США критикують Обаму за нерішучість щодо санкцій проти Росії
Сенатори вимагають більш рішучих дій у відповідь на російську агресію в Україні. Вони критикують адміністрацію Обами за нерішучість і слабкість та закликають активізувати міжнародні структури для обмеження Путіна в його діяльності.
10:18
Інфляція у Франції в червні несподівано сповільнилася до мінімуму за 4,5 роки
Споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського Союзу, в червні 2014 року виросли на 0,6% в річному вираженні, свідчать дані Національного статистичного управління Insee.
10:16
Промвиробництво у Франції несподівано впало в травні на 1,7%
Обсяг промислового виробництва у Франції у травні 2014 року знизився на 1,7% порівняно з попереднім місяцем і на 3,7% щодо аналогічного місяця 2013 року, свідчать дані французької статистичної агенції Insee.
09:50
Пентагон надасть велику партію військового обладнання для української армії
З початку кризи США виділили Україні $33 млн. Допомога включає вже надіслані понад 1,9 тис. аптечок, 80 радіостанцій, 1 тис. матраців, 5 тис. одиниць обмундирування, 2 тис. бронежилетів.
09:26
Майбутній голова Єврокомісії проти фрекінгу?
Можливий майбутній президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що він особисто проти застосування технології гідравлічного розриву пласта.
09:20
ЄС складно вводити санкції проти РФ через великий взаємний обсяг торгівлі - екс-посол США в Україні
Можлива третя хвиля економічних санкцій країн Заходу щодо РФ повинна стосуватися основних фінансових інститутів та енергетичного сектору цієї держави. Тоді санкції будуть ефективними, вважає колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.
09:18
Банк Англії не стане змінювати ставки на липневому засіданні
Банк Англії в ході дводенного засідання, яке завершиться в четвер, залишить базову відсоткову ставку на рекордно низькому рівні - 0,5% - і не вноситиме змін до програми купівлі активів, фактично замороженої в жовтні 2013 року, прогнозують аналітики, опитані агенцією Bloomberg.
08:56
Україна збільшила імпорт газу з Європи майже на 50%
За словами голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, в умовах припинення поставок із Росії європейський напрям стає стратегічним для України, і "Нафтогаз" розвиватиме співпрацю з постачальниками газу з країн Євросоюзу.