10 червня 2014

Статті
Зона вільної торгівлі – що загрожує аграріям
Уряд вже анонсував початок переговорів з Євросоюзом щодо збільшення обсягів тарифних квот по сільськогосподарській продукції. Щоправда в озвученому переліку немає найбільш проблемних для аграріїв позицій: по зерну та м’ясу птиці. Натомість в МінАПК збираються переглядати квоти по позиціям, де експорт з України в ЄС майже відсутній.
Євроінтеграція як шанс: нові тренди громадської думки
Ставлення суспільства до євроінтеграції вперше вирівнялося –європейський напрямок підтримують майже рівним чином і молодь, і старші люди, за винятком пенсіонерів.... Події останніх місяців та пряма агресія Росії виявилися чи не найкращим аргументом на користь європейського вибору для людей старшого віку.
Новини
18:35
500 млн євро допомоги від ЄС надійдуть в Україну 17 червня
Другий транш макрофінансової допомоги від ЄС Україна отримає вже 17 червня. Як повідомляється на сайті Єврокомісії, Україні буде перераховано 500 млн євро.
18:19
Міненерговугілля за два роки хоче інтегруванти системи України в ЄС
Окрім цього міністерство доручило НЕК "Укренерго" в двотижневий термін розробити план першочергових організаційно-технічних заходів для підготовки об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України до роботи з об'єднання енергосистем європейських держав.
17:43
З початку року 600 українців попросили притулку у Польщі
З початку поточного року імміграційні служби Польщі отримали понад 600 заявок від українців щодо отримання притулку. Поляки констатують, що за останній квартал інтенсивність потоку біженців з України щонайменше у 30-40 разів вищий за звичний рівень, що був зафіксований у попередні роки.
16:45
Росія попереджає Молдову про складнощі якщо та підпише асоціацію з ЄС
Під час консультацій в міністерстві закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, представник міністерства закордонних справ РФ наглосив, що підписання Молдовою асоціації з ЄС може призвести до додаткових складнощів між двома державами, проте Карасін не уточнив які саме складнощі можуть виникнути.
15:41
Москва знову погрожує скасувати вільну торгівлю з Україною як помсту за асоціацію
Россия готовит меры воздействия на Украину. В случае подписания соглашения об ассоциации Россия "вернется к нормальному торговому режиму наибольшего благоприятствования", заявил Сергей Лавров.
15:21
Ключ деексалації колфлікту в Україні в руках Росії - Сікорський
Глава Польського МЗС Радослоав Сікорський заяви, що він бачить можливість деескалації конфлиікта в Україні і наголосив, що Росія має можливість припинити постачати збройні угрупування в східні регіони Украни, якщ цього сама захоче.
14:43
Литва оштрафувала "Газпром" на 35,7 млн євро
Штраф пов'язаний з розслідуванням, яке антимонопольне відомство почало в липні 2012 року, з приводу намірів Lietuvos energijos gamyba укласти угоду з газовим концерном.
13:50
Українські кондитери планують у 8 разів збільшити експорт до ЄС
Українські кондитери упродовж 5-7 років мають намір збільшити експорт продукції до ЄС у 8 разів – до 400 млн. дол
13:43
У Польщі встановили пам'ятник Леніну, який пісяє. ФОТО
13:23
Україна хоче збільшити квоти агроекспорту в ЄС
В уряді анонсували початок переговорів з ЄС щодо збільшення обсягів тарифних квот по сільськогосподарській продукції. Наразі ми експортуємо до ЄС до 8 млн тон пшениці щорічно, але після підписання Угоді ЄС має право зменшити цей обсяг до 1 млн тон.
13:12
Європейський Центробанк націлений на стримування ризиків, пов'язаних з затяжної інфляцією
Голова ЄЦБ Маріо Драгі заявив, що ЄЦБ проведе кілька раундів програми цільового довгострокового кредитування під фіксовану процентну ставку, і повідомив про роботу з підготовки до кількісного пом'якшення.
12:55
Промвиробництво в Італії зросло у квітні на 0,7%
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували підвищення на 0,4%.
11:46
Американські компанії втікають до Великої Британії. Там нижчі податки
Британія скоротила податкову ставку для компаній з 34,6% у 2008 році до 3,3% в 2013 році. Як наслідок відбувається міграція американських компаній в Сполучене Королівство, що може принести Лондону додатково £1 млрд.
11:09
Економіка Туреччини у I кварталі зросла на 4,3%. Однак товарообіг з Україною впав
З урахуванням календарних і сезонних факторів турецький ВВП збільшився в січні-березні на 1,7% щодо попереднього кварталу і на 4,4% порівняно з першим кварталом 2013 року. Однак товарообіг між Україною та Туреччино з цей період впав.
09:45
Сікорський, Штайнмайєр та Лавров обговорять вирішення кризи в Україні
Для цього створена тристороння контактна група за участю України, Росії та ОБСЄ, повинна зосередитися на домовленостях, які покладуть край насильству. Зустріч пройде 10 червня в Санкт-Петербурзі.
09:16
Газовики лякають Європу структурною кризою електрогенерації
Попит на газ для генерування електроенергії в Європейському Союзі скоротився на третину з історичного піку в 2010 році. Майже 30% газової потужності в ЄС може бути закрита чи законсервована до 2015-2016 років.
09:15
Уряд Греції преформатовано - відповідь на провал влади на виборах у ЄП
Прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас відправив у відставку понад десяти міністрів свого кабінету, включаючи одного з ключових керівників економічного блоку, міністра фінансів Янніса Стурнараса.
08:52
Рада НАТО та Комітет ЄС з питань політики і безпеки обговорять ситуацію в Україні
В НАТО працюють над ґрунтовним пакетом допомоги Україні. Альянс буде допомагати Україні в питаннях реформ її оборонної галузі, розбудові потужностей збройних сил, їх загальної модернізації.