11 червня 2014

Статті
Світова економіка відчула україно-російську кризу
Україно-російський конфлікт став одною із головних причин погіршення Світовим банком прогнозу зростання світової економіки. В першу чергу корекції біло піддано прогнози країн, залежних від торгівельних стосунків із Росією. Прогноз для єврозони залишається незмінним. Це може свідчити, що введення ЄС санкцій проти Росії не матиме значних зворотних ефектів.
Албанія як прецедент
Надання Албанії статусу кандидата в члени ЄС грає на руку Україні. Рівень ВВП на душу населення в Албанії порівняний з українським, що спростовує аргумент, ніби що Київ економічно неготовий до отримання такого статусу.
Новини
20:09
ЄС пообіцяв не відкладати підписання асоціації
"Угода про асоціацію Україна-ЄС буде підписано не пізніше 27 червня разом з такими ж угодами (Євросоюзу) з Грузією і Молдовою", -- йдеться в заяві ЄС.
18:52
Франція представила пакет додаткових заходів бюджетної економії
Уряд Франції представив програму скорочення витрат бюджету на додаткові 4 млрд євро.
17:53
У Великобританії померла найстаріша кішка в світі. Фото
У Великобританії померла кішка Поппі, якій було 24 роки
17:51
ЄС змусить Філіппіни боротися з нелегальним рибальством
Фонд екологічної справедливості радо зустрів погрози Європейської комісії застосувати торгові санкції до Філіппін і Папуа Нової Гвінеї, якщо ті не покінчать з нелегальним рибальством в своїх територіальних водах.
17:25
ЄС підвищить ядерну безпеку за 25 млрд. євро
Європейський союз прийняв новий закон щодо зміцнення стандартів безпеки та поліпшення нагляду за ядерними об'єктами у відповідь на уроки, винесені після ядерної катастрофи в Японії, заявила Європейська комісія в середу, 11 червня.
17:02
Делегація ЄС зустрілася з палестинськими чиновниками в Газі
Делегація європейських дипломатів зустрілася з міністрами нового палестинського "уряду єдності".
16:52
Прем'єр Італії очікує ще більших інвестицій з Китаю.Італійцям пророкує конкуренцію
Прем'єр-міністр Італії закликає Китай більше інвестувати в економіку Італії, самим же італійським підприємцям пророкує жорстку конкуренцію з Піднебесною.
16:31
Спостерігачі спецмісії ОБСЄ припинили моніторинг Луганська через ситуацію з безпекою
Група спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ припинила моніторинг Луганська у зв'язку з ситуацією з безпекою в цьому місті, сказано в останньому звіті місії, розміщеному на сайті ОБСЄ.
16:12
Єврокомісія опублікувала проект бюджету на 2015 рік
В середу, 11 червня, Європейська комісія прийняла проект бюджету ЄС на 2015 рік. Він складається з двох основних частин: зобов’язань на суму €145.6 млрд. та платежів на суму €142.1 млрд.
15:15
Конгрес депутатів Іспанії прийняв закон про зречення короля Хуана Карлоса
В це же час, в Іспанії ширяться рухи, які закликають відмовитись від монархії, як форми державного устрою. Але Прем'єр Іспанії підкреслив, що монархія й далі залишиться державним ладом країни.
15:14
БРЮССЕЛЬ: УГОДА ПОТРЕБУЄ ДОПРАЦЮВАННЯ, АЛЕ МАЄМО ВСТИГНУТИ ДО 27 ЧЕРВНЯ
В середу, 11 червня, з’явилися нові обставини, які впливають на Угоду про асоціацію з Україною. Між тим, Брюссель не планує переносити підписання і очікує, що вся робота буде виконана до 27 червня.
14:04
ЄБРР хоче профінансувати модернізацію української ГТС до кінця року
Європейський банк реконструкції та розвитку розраховує, що до кінця поточного року вдасться підписати угоду про виділення Україні 308 млн. дол. на модернізацію газотранспортної системи.
13:18
Фрілансери закликають ЄС підтримати фізичних осіб – підприємців
Тисячі фрілансерів підтримали Європейський рух, котрий закликає законодавців визнати і підтримати їхній сектор ринку праці, надіславши відкритого листа Європейському парламенту цього тижня.
13:17
Доповнено коментарем ЄКЄС ХОЧЕ ВІДСТРОЧКИ У ПІДПИСАННІ УГОДИ З УКРАЇНОЮ?
ЄС виступає за відстрочку у підписанні торгової угоди з Україною, передає Euobserver. Джерела ЄвроПравди кажуть, що в Єврокомісії немає такої ініціативи. Між тим, вона може виходити від країн-членів ЄС
13:01
Європейські фермери виступили проти подальшої боротьби з пестицидами
Національні фермерські профспілки, Асоціація захисту злаків і Конфедерація сільськогосподарської індустрії об’єднали зусилля, щоб роз’яснити шкоду, яку завдають виробництву продуктів харчування надто строгі правила регулювання використання пестицидів в ЄС.
12:44
У Британії рівень безробіття знизився більше ніж очікували експерти
Рівень безробіття у Великобританії у лютому-квітні знизився до 6,6% з 6,8% у січні-березні. Цей показника збігається з рівнем за 3-місячний період, що завершився в січні 2009 року.
12:05
Правила ЄС повинні бути зосереджені на можливості інвестицій - МВФ
Правила ЄС по скороченню державного боргу перешкоджають державним інвестиціям і "передбачають проціклічність", продовжуючи вести до рецесії, заявив директор європейського відділення Міжнародного валютного фонду, Реза Могадам на Брюссельському економічному форумі у вівторок, 10 червня.
11:41
ЄС перевірить податкові пільги в Ірландії та інших країнах-членах
Європейська комісія планує запустити офіційне розслідування з метою з’ясувати, чи податкові пільги,які використовуються для залучення міжнародних компаній, порушують правила державної допомоги, прийняті в ЄС.
11:30
Єврокомісія "мотивує" Україну сплатити газовий борг Росії - єврокомісар
Глава "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що в червні борг України за поставлений газ досягне 5,2 млрд дол. Проте українська сторона наполягає на перерахунку боргу за нижчою ціною.
11:04
Прага заблокує кандидатство Албанії
Чехія готова заблокувати рішення про надання статусу кандидати на членство в ЄС Албанії через конфлікт між конгломератом чеських енергетичних заводів ČEZ і албанським урядом.
10:29
Єврокомісія відмовилася припинити фінансувати аборти в країнах, що розвиваються
Європейська комісія відхилила прохання Європейської громадської ініціативи припинити фінансувати аборти в країнах, що розвиваються.
09:59
ЄС працює над зменшенням залежності від імпортних енергоносіїв
Станом на сьогдоні ЄС майже 60% енергоносіїв імпортує з Росії, Норвегії, Катару та Алжиру. І згідно прогнозів Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), залежність країн Євросоюзу від імпортованих енергоносіїв до 2035 року збільшиться до 80 %.
09:55
Розрив між північчю і півднем Європи поглибився - Єврокомісія
Інноваційний відрив північних країн-членів ЄС від їхніх південних і східних партнерів може стати причиною поглиблення політичних і економічних протиріч, повідомила Кетрін Дей, генеральний секретар Європейської комісії на презентації доповіді "Європа 2020" в Брюсселі у вівторок, 10 червня.
09:20
Економіка України впаде на 5% - Світовий банк
Світовий банк в третій раз з початку року погіршив прогноз спаду економіки України за підсумками 2014 року - до 5%.
09:00
Сайт головування в ЄС вперше за 8 років не матиме французької чи німецької версії - економія коштів
Рішення Риму підтверджує постійне зниження значущості французької та німецької мов в якості офіційних мов спілкування єврочинновників.
08:57
У Брюсселі обговорювали правові наслідки анексії Крима
Учасники зокрема обговорювали вироблення узгоджених підходів до питань, які виникають у зв’язку із незаконною анексією Криму Росією.