11 травня 2017

Статті
Президент-миротворець: чи вдасться новому лідеру Кореї втримати півострів від війни
Президентські вибори в Південній Кореї відбулися на тлі двох криз. Перша, політична, призвела до імпічменту попереднього президента. Але набагато важливіша міжнародна криза, спровокована ядерними випробуваннями КНДР.
Колонки
Як Україні налагодити співпрацю з новим президентом Франції
Обрання нового лідера Французької Республіки створює вікно можливостей для якісно нового рівня українсько-французьких відносин. Українській владі варто зосередитися на трьох пріоритетних напрямках: торгівля та інвестиції, безпека та міжпарламентська співпраця.
Стіна не падає: чому скасування віз замало для повернення в Європу
З отриманням Україною безвізового режиму зникає потужний інструмент тиску з боку ЄС та суспільства на українську владу задля просування проєвропейських реформ. Водночас нікуди не зникне брак політичної волі до реформування з боку керівництва держави...
Новини
19:40
Президент Фінляндії виступив за пом’якшення напруженості у стосунках з РФ
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо виступив за початок пом’якшення напруженості між Заходом і Росією.
19:17
фотоПоблизу Ватикану з’явився мурал з поцілунком Трампа і Папи Римського
На одній зі стін будівлі поблизу Ватикану у четвер з’явився мурал, на якому зображений поцілунок Папи Римського Франциска і президента США Дональда Трампа.
19:03
Директор розвідки США застерігає перед посиленням кібератак з боку РФ
Підтримувані державою російські хакери лишаються значною загрозою для американського уряду, вони продовжуватимуть свої кібератаки.
18:24
Білий дім розлючений через брехню РФ та публікацію фото Трампа і Лаврова – ЗМІ
Білий дім не очікував, що російський уряд дозволить своєму державному інформагентству публікувати фотографії зустрічі президента США Дональда Трампа і глави МЗС РФ Сергія Лаврова.
17:45
фотоЗ нагоди безвізу прапор ЄС підняли на найвищому в Україні флагштоці
Синьо-зоряний стяг було піднято на висоту близько 35 метрів. Загальна висоnа флагштоку разом із курганом, на якому він розташований – близько 90 метрів.
17:37
63 тисячі неповнолітніх без супроводу дорослих попросили притулку в ЄС у 2016-му
У 2016 році про притулок в ЄС попросили 63 тисячі неповнолітніх без супроводу дорослих.
17:33
Рух Макрона представив кандидатів на вибори: половина – жінки та громадські активісти
Рух "Вперед!", від якого балотувався та здобув перемогу на виборах президента Франції Еммануель Макрон, представив перших кандидатів на парламентські вибори.
17:01
До звільнення Мосула залишились лічені дні - армія Іраку
Іракські сили безпеки вже за кілька днів можуть завершити операцію з повернення контролю над іракським містом Мосулом, де вони ведуть запеклу боротьбу з бойовиками "Ісламської держави".
16:57
Могеріні: після Brexit ЄС поповниться новими державами-членами
Після виходу Британії з ЄС кількість держав-членів не буде обмежена цифрою 27.
16:12
Естонія міркує над тим, щоб знову відправити військовослужбовців в Ірак
Парламент Естонії обговорює можливість відправки в Ірак естонських військовослужбовців для участі у новій місії НАТО в Іраку.
15:44
Президент Косова призначив дострокові парламентські вибори на 11 червня
Президент Косова Хашим Тачі вирішив призначити позачергові парламентські вибори на 11 червня.
15:44
США мають намір передбачити виділення Україні допомоги в бюджеті на 2018 рік - конгресмен
Голова Комітету національної безпеки Палати представників Конгресу США Майкл Маккол заявив, що США мають намір передбачити в своєму бюджеті на 2018 рік виділення Україні допомоги.
15:34
ООН має "мільйон запитань" щодо зон деескалації у Сирії
В ООН досі залишаються "мільйон запитань" щодо угоди про створення зон деескалації, про які минулого тижня домовилися Росія, Туреччина та Іран.
15:20
Кабмін схвалив заходи з інформування громадськості про євроатлантичну інтеграцію
Кабінет Міністрів України схвалив 11 травня план заходів щодо реалізації концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017 рік.
15:01
Парламент Іспанії проголосував за перепоховання диктатора Франко
Іспанський Конгрес депутатів (нижня палата парламенту) проголосувала за ініціативу щодо перенесення рештків диктатора Франциско Франко з комплексу Долини полеглих.
14:38
НАТО прийме рішення щодо приєднання до коаліції проти ІДІЛ до саміту 25 травня
Військовий Альянс НАТО прийме рішення щодо приєднання до військової коаліції проти терористичного угрупування "Ісламська держава" до початку саміту 25 травня.
14:28
Перемовник ЄС по Brexit пообіцяв Ірландії вирішити питання з кордоном
Євросоюз захистить інтереси Ірландії, зокрема, питання ірландського кордону, на майбутніх переговорах щодо виходу Великої Британії з ЄС.
14:16
В МЗС РФ істерика через безвіз – кажуть про неповноцінний режим і "морковку"
Заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Олексій Мєшков виступив із коментарем з приводу ухваленого Євросоюзом рішення про безвізовий режим для громадян України.
14:06
Меркель: Німеччина поки не планує посилення військ в Афганістані
Німеччина буде продовжувати очолювати військові тренувальні місії НАТО на півночі Афганістану, але не хочете нарощувати там свою присутність.
14:06
Рада ЄС схвалила продовження контролю на внутрішніх кордонах Шенгену
Рада ЄС прийняла рішення, яким затвердила рекомендацію Єврокомісії про продовження тимчасового прикордонного контролю на внутрішніх кордонах шенгенської зони.
13:53
Представництво ЄС розпочало інформкампанію щодо правил безвізу для українців
11 травня розпочав роботу сайт "Відкрий Європу", що є частиною фінансованої ЄС інформаційної кампанії щодо правил роботи безвізового режиму.
13:49
Угорщина та Словаччина оскаржують у Європейському суді квоти щодо мігрантів
Європейський суд розпочав розгляд справи Угорщини та Словаччини щодо мігрантських квот, обидві країни стверджують, що рішення ЄС 2015 року щодо розподілу мігрантів було схвалене із порушеннями.
13:48
promotedХрестик з діамантами в комплекті з ланцюжком — чудовий подарунок для будь-якої людини
13:32
У Австрії присудили довічне ув'язнення сирійцю за вбивство солдатів Асада
Австрійський суд засудив сирійця, який шукав притулок у країні, на довічне позбавлення волі за вбивство 20 поранених бійців сирійського президента Башара Аль-Асада під час бойових дій разом з анти-асадівськими повстанцями в районі міста Хомс.
13:18
фотоУ Польщі сталися сутички між різними групами протестувальників, затримано одну особу
У Варшаві в ніч на четвер сталися сутички між проурядовими мітингувальниками, які відзначали 85-й місяць з дня Смоленської катастрофи, і контрманіфестантами.
12:58
відеоПосол ЄС привітав українців зі скасуванням віз українською мовою
Представництво ЄС в Україні поширило відеозапис, в якому дипломати запросили українців їздити до ЄС без віз.
12:57
Єврокомісар з міграції привітав з безвізом українською: ласкаво просимо в Європу
Єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос привітав українців з безвізовим режимом і українською мовою запросив їх до Європи.
12:49
Європейські політики вітають схвалення безвізу з Україною
Європейські політики почали вітати Україну у соціальних мережах зі схваленням Радою ЄС безвізового режиму для українців.
12:49
У Британії висунули звинувачення трьом жінкам за підозрою у підготовці терактів
У Британії трьом жінкам, у тому числі жінці, яка була поранена в ході поліцейської спецоперації та її матері, були пред'явлені звинувачення у підготовці теракту та змові з метою вбивства.
12:16
Климпуш-Цинцадзе про безвіз: це визнання реформ, знак довіри і взаємоповаги
Остаточне затвердження Радою ЄС безвізового режиму для українців стало важливим етапом у визнанні Євросоюзом українських реформ.
12:14
відео"Додон – зрадник": президента Молдови зустріли протестом після повернення з Москви
Активісти прийшли ввечері, 10 травня, в аеропорт Кишинева з плакатами "Додон - слуга Путіна", "Додон, твій будинок - Москва", "Додон - зрадник".
12:11
У Вашингтоні обговорювалося питання залучення США до "нормандського формату" - МЗС
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час свого візиту у Вашингтон та зустрічей з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом обговорив з американською стороною можливість залучення США до врегулювання ситуації на Донбасі, в тому числі й до "нормандського формату".
12:10
Порошенко теж очікує початок безвізу 11 червня
Президент України Петро Порошенко очікує, що безвізовий режим для українців фактично запрацює 11 червня.
11:37
Заява головування ЄС щодо безвізу: зв’язок між Україною та ЄС стає міцнішим
Рада Європейського союзу оприлюднила офіційне повідомлення про схвалення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до ЄС.
11:27
Порошенко про схвалення безвізу Радою ЄС: "Це – неначе повернення додому"
Президент України Петро Порошенко назвав історичним рішення про затвердження Радою ЄС безвізу для України, заявивши, що "це наче повернення додому після довгої та виснажливої подорожі".
11:16
ЄВРОСОЮЗ ЗАВЕРШИВ СХВАЛЕННЯ БЕЗВІЗОВОГО РЕЖИМУ ДЛЯ УКРАЇНИ
11 травня Рада Європейського союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України.
11:06
США можуть заборонити провозити ноутбуки на рейсах з Європи
Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість введення заборони на провезення у ручній поклажі ноутбуків та іншої великої електроніки на комерційних рейсах з деяких європейських країн.
11:02
Туреччину розчарувало рішення ФРН надати притулок турецьким військовим
У МЗС Туреччини наголошують, є всі докази причетності військових до організації FETO, до якої належать прихильники Фетхуллаха Гюлена, тож рішення Німеччини "підриває багатоаспектні стосунки між обома країнами".
10:40
Директора ФБР могли звільнити за активізацію розслідування щодо втручання РФ
Колишній директор ФБР Джеймс Комі міг бути звільнений президентом США Дональдом Трампом з двох причин: або через небажання бути особисто лояльним до Трампа, або ж через активізацію розслідування ФБР за фактом можливої змови між членами команди Трампа та Росії.
10:34
Сирійські повстанці звільнили від ІДІЛ стратегічно важливе місто Табка
Підтримувані США сирійські повстанці звільнили від ісламістів місто Табка та найбільшу у Сирії дамбу, таким чином відкривши шлях до наступу на оплот ісламістів у Сирії – місто Ракку.
10:19
Ердоган очікує на зміну рішення США щодо озброєння сирійських курдів
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган очікує, що США переглянуть рішення про надання озброєння сирійським курдам, яких Анкара вважає терористами.
10:04
Уряд Франції подав у відставку
Прем’єр-міністр Франції Бернар Казньов оголосив про відставку свого уряду, президент Франції Франсуа Олланд прийняв відставку кабінету Казньова.
09:56
фотоУ Белграді невідомі напали з тортом на французького філософа Леві на фестивалі Beldocs
У Белграді під час фестивалю документального кіно "Beldocs" невідомі напали на французького філософа, письменника та журналіста Бернар-Анрі Леві.
09:40
Лавров заявив, що Трамп не говорив із ним про санкції
Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що під час зустрічі із президентом США Дональдом Трампом тема санкцій, введених через російську агресію в Україні, не порушувалася.
09:16
Чорногорія стане членом НАТО з 5 червня - ЗМІ
Чорногорія офіційно стане членом Північноатлантичного альянсу з 5 червня 2017 року.
08:59
фотоВ Білому домі підтверджують тверду підтримку України
Віце-президент США Майкл Пенс під час зустрічі із міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним наголосив на твердій підтримці США щодо суверенітету і територіальної цілісності України.
08:34
Рада ЄС у четвер розгляне безвізовий режим для України
Міністри країн ЄС з питань сільського господарства та рибальства сьогодні, 11 травня, ухвалять рішення про надання Україні безвізового режиму.
08:02
ФотоТрамп зустрівся з Клімкіним, говорили про Донбас та підтримку України
Президент США Дональд Трамп зустрівся у Білому домі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та обговорив з ним подальшу підтримку України з боку США.
07:47
Сенат США вимагає від Флінна всі документи про зв'язки з РФ