22 серпня 2021

Новини
17:43
Іспанія погодилась надати США свої військові бази для прийому афганців
Президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес домовилися про використання двох військових баз на півдні Іспанії для прийому евакуйованих афганців, які працювали на уряд США.
17:12
Зеленський нагородив Меркель орденом Свободи 
На знак вдячності за багаторічну підтримку України президент Володимир Зеленський відзначив канцлерку Німеччини Ангелу Меркель під час її візиту до Києва державною нагородою, орденом Свободи.
16:47
G7 призначила екстрену зустріч через ситуацію в Афганістані
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що збере лідерів G7 для термінових переговорів щодо ситуації в Афганістані у вівторок.
16:25
Прем’єр-міністр Швеції оголосив про свою відставку цієї осені
Прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен піде з посади лідера Соціал-демократичної робітничої партії та прем'єр-міністра країни у листопаді.
15:42
Україна все ще сподівається на зброю від Німеччини - Зеленський
Президент Володимир Зеленський все ще сподівається на постачання зброї від Німеччини.
15:20
Меркель пояснила свою відсутність на "Кримській платформі"
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час візиту до Києва запевнила, що її неучасть у "Кримській платформі" 23 серпня не пов’язана з бажанням догодити Росії.
14:48
Меркель у Києві підтвердила готовність до нових санкцій проти РФ через "Північний потік-2"
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, що Берлін виступатиме за нові санкцій проти Роcії,  якщо та використовуватиме газопровід "Північний потік-2" як зброю.
14:08
фотоПрезидентка Естонії і спікер Сенату Чехії приїхали до межі з окупованим Кримом
Президентка Естонії Керсті Кальюлайд і глава Сенату Чехії Мілош Вистрчил відвідали КПП "Чонгар" у Херсонській області на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Росією Кримом.
13:37
Командувач НАТО до Дня незалежності: Україна може покладатись на Альянс
Командувач Об'єднаних сил союзників НАТО в Неаполі, командувача ВМС США у Європі та Африці адмірал Роберт Берк з нагоди 30-ї річниці Незалежності України заявив, що Україна може покладатися на повну солідарність НАТО.
13:08
Австрія подарує Україні пів мільйона доз вакцини AstraZeneca
Австрія безоплатно вирішила передати  Україні 500 000 доз вакцини AstraZeneca проти коронавірусу. 
12:47
Канцлер Австрії не хоче приймати більше біженців з Афганістану
Канцлер Австрії Себастіан Курц не хоче надавати захист більшій кількості біженців з Афганістану, незважаючи на захоплення країни талібами.
12:17
У Франції близько 175 тисяч людей протестували через "паспорти здоров’я"
Тисячі людей по всій Франції протягом шостих вихідних поспіль в суботу взяли участь у демонстраціях проти "санітарного пропуску", який вимагають від французів для здійснення повсякденної діяльності.
11:42
Британія: у хаосі біля аеропорту Кабула загинули 7 афганців
У результаті паніки та хаосу серед людей, які намагаються проникнути в міжнародний аеропорт Кабула, загинули семеро афганських мирних жителів.
11:12
США попросили Україну допомогти з евакуацією з Афганістану
США звернулися до України з проханням допомогти в реалізації операції щодо евакуації з Афганістану осіб, яким загрожує небезпека. 
10:44
Німеччина перед візитом Меркель передала Україні 1,5 млн доз вакцин
Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в суботу передала міністру охорони здоров'я України Віктору Ляшко 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca.
10:35
З Кабула до Києва евакуювали українських військових та іноземних журналістів
10:23
Соціал-демократи наздогнали блок Меркель за 5 тижнів до виборів
За п'ять тижнів до парламентських виборів у Німеччині соціал-демократи (СДПН) наздогнали блок Ангели Меркель ХДС/ХСС в симпатіях виборців та збільшили свої шанси отримати посаду канцлера.
ВідеоАнексований Крим очима німецького фотографа