22 вересня 2019

Новини
17:45
Юнкер: у разі "жорсткого" Brexit в Ірландії буде контроль на кордоні
Європейський Союз наполягає на тому, щоб прикордонний контроль був встановлений уздовж ірландського кордону, якщо Британія покине цей блок без угоди, і британський уряд буде відповідати за це.
17:11
Помпео звинуватив Байдена в корупції через українську справу
Державний секретар США Майк Помпео в неділю звинуватив політичного конкурента президента Дональда Трампа - демократа Джо Байдена в неприйнятному втручанні для захисту свого сина від розслідування в Україні.
16:52
Трамп захищає розмову із Зеленським: Байден зробив помилку
Президент США Дональд Трамп у неділю заявив, що не сказав нічого недопустимого під час телефонної бесіди зі своїм українським колегою, в якій, згідно з повідомленнями, він наполягав на розслідуванні проти екс-віцепрезидента США Джо Байдена та його сина.
16:31
У Тбілісі через ураган загинуло двоє осіб
Унаслідок сильного вітру 21 вересня на вулиці Долідзе в Тбілісі впало дерево, призвівши до загибелі двох осіб. Ще одна людина отримала тяжкі травми при падінні дерева на тій же вулиці.
15:47
МЗС Італії обурене нападками Орбана, просить не втручатися
Міністру закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо не сподобалось те, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан сказав про італійську урядову коаліцію, тому він закликав його не втручатися в італійську політику.
15:00
У Фінляндії обговорюють спрощення найму працівників з-за меж ЄС
Голова опозиційної партії "Справжні фіни" Юссі Халла-ахо вважає недоцільним скасовувати правило "вивчення потреби в іноземній робочій силі". 
14:35
У Молдові назвали ключового бенефіціара крадіжки мільярда
Ключовим бенефіціаром крадіжки мільярда з банків Молдови у 2015 році є колишній лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк.
14:18
Данія скасувала план депортацій на "безлюдний острів"
Новий данський уряд, очолюваний соціал-демократами, офіційно скасував плани розміщення "небажаних" мігрантів на Ліндгольмі, незаселеному данському острові.
13:25
фотоЗемлетрус в Албанії: уже понад 100 постраждалих
Багато албанців досі не повернулися до своїх домівок у столиці Тирані та портовому місті Дуррес після землетрусу магнітудою 5,8, через який травмувалося 105 людей і сотні будинків були пошкоджені.
13:08
Угорські профспілки оголосили загальнонаціональний страйк 10 жовтня
Профспілка працівників державної служби (MKKSZ) і профспілка працівників соціальної сфери (SZAD) оголосили загальнонаціональний страйк 10 жовтня, заявивши, що уряд "не виконав своїх обіцянок і обдурив працівників соціального сектора".
12:40
Україна і Туреччина домовляються про взаємовизнання водійських посвідчень
Українська сторона сподівається, що відповідну угоду підпишуть "вже найближчим часом".
12:28
Вибори в Іспанії: соціалісти лідирують в опитуваннях
Іспанська Соціалістична партія перемагає на виборах у листопаді та отримає більше місць, показали два опитування в неділю.
11:55
Отруєний "Новічком" британець подає до суду на Росію
Британець Чарлі Роулі, який отруївся нервовим агентом "Новічок", має намір відсудити в Росії мільйон фунтів. 
11:30
США надсилають війська до Саудівської Аравії
Президент США Дональд Трамп схвалив надсилання американських військ для посилення протиповітряної та ракетної оборони Саудівської Аравії після найбільшого нападу на нафтові об'єкти королівства.
11:00
відеоНа протестах в Парижі затримали 163 людини
Під час акції протесту "жовтих жилетів" поліція затримала 163 людини за протести у забороненому районі. 
10:23
фото, відеоУ Албанії стався найпотужніший землетрус за 30 років: десятки постраждалих
Землетрус магнітудою 5,6 та трохи слабший підземний поштовх після нього сколихнули албанське портове місто Дуррес у суботу, 21 вересня, розгойдуючи будинки там, а також, зокрема, в столиці Тирані.