23 жовтня 2021

Новини
18:13
Ердоган доручив вислати з Туреччини послів 10 держав, включно з США
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган доручив оголосити персонами нон грата 10 послів, які оприлюднили заяву на захист активіста Османа Кавали, якого звинуватили в причетності до спроби держперевороту у 2016 році.
17:35
Річниця повстання 1956 року в Будапешті: прихильники Орбана та опозиції проводять окремі акції
У Будапешті десятки тисяч людей 23 жовтня вийшли на демонстрації до річниці антирадянського повстання 1956 року. Прихильники Віктора Орбана та опозиції проводять окремі акціії.
16:44
Польща готує гумконвой для мігрантів на кордоні, закликає Мінськ прийняти його
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країна підготує гуманітарну допомогу - намети і ковдри - для мігрантів, які шукають можливості перетнути кордон з Білорусі, та висловив сподівання, що Мінськ погодиться прийняти цей вантаж.
15:57
Посол ЄС привітав розблокування судової реформи, чекає швидкого створення Етичної ради
Посол Євросоюзу в Україні Матті Маасікас привітав обрання Радою суддів кандидатів до Етичної комісії при Вищій раді правосуддя за своєю квотою, що розблоковує судову реформу. Він висловив сподівання на швидке створення Етичної комісії.
15:40
Рада суддів визначилась зі своїми кандидатами до Етичної ради, розблокувавши судову реформу
Рада суддів України обрала кандидатів в перший склад Етичної ради за своєю квотою та направила до Вищої ради правосуддя, таким чином розблокувавши судову реформу.
15:36
У Чехії повідомили про найбільший приріст заражень коронавірусом з квітня
У п’ятницю 22 жовтня в Чехії зафіксували понад 4200 нових заражень коронавірусом вперше з квітня, та майже вдвічі більше, ніж тиждень тому.
14:27
Меркель розповіла, що "не могла уявити" що Путін окупує Крим
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель, що невдовзі залишить посаду, розповіла, що давно усвідомлювала "значні розбіжності" з президентом Росії Владіміром Путіним, але не могла уявити, що він вдасться до окупації Криму, а на Донбасі дійде до воєнного конфлікту.
13:40
У Франції планують зробити безкоштовною контрацепцію для жінок до 25 років
Національна асамблея, нижня палата парламенту Франції, в рамках бюджету на 2022 рік одностайно схвалила повну компенсацію жінкам віком до 25 років витрат на низку видів контрацепції. 
13:05
В Австрії допустили локдаун для невакцинованих, якщо хворих в реанімації побільшає 
В уряді Австрії допустил запровадження жорсткого карантину для невакцинованих людей у разі, якщо навантаження на реанімації для коронахворих почне наближатись до небезпечного.
12:18
Співлідер партії-переможиці виборів у Німеччині висловився за швидкий запуск "Північного потоку-2"
Співголова Соціал-демократичної партії Німеччини (SPD) Норберт Вальтер-Бор'янс висловився за швидкий запуск "Північного потоку-2".
11:52
В Естонії через хвилю Covid-19 почали відкладати нетермінову меддопомогу
З понеділка 25 жовтня через зростання кількості хворих на коронавірус заклади охорони здоров’я почнуть госпіталізовувати у першу чергу пацієнтів, що потребують невідкладної допомоги.
Аналітика короткоЯким досвідом Грузії та Молдови може скористатися Україна для зближення з ЄС
11:22
У Литві почали перевірки в супермаркетах через шахрайство з ковід-сертифікатами
У п’ятницю 22 жовтня литовська поліція по всій країні влаштувала спеціальне патрулювання у місцях, де вимагаються ковід-сертифікати, запідозривши, що багато людей намагаються обійти правила.
10:55
У Польщі затримали автобуси з майже 80 нелегальними мігрантами
У Лодзинському воєводстві поліція перехопила два автобуси, всередині яких виявили 78 нелегальних мігрантів.
10:28
Екс-глава МВС Італії постане перед судом у справі про незаконне затримання мігрантів
Колишній міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, лідер правої партії "Ліга Півночі", у суботу 23 жовтня постане перед судом у Палермо у справі щодо рятувального судна з мігрантами, якому не дозволяли зайти в порт.