27 жовтня 2014

Статті
Прасувальна дошка пошани
"Європейська правда" починає серію публікацій про українських виробників, які змогли "прорубати вікно в Європу", тобто вийти на ринок ЄС і досягти там успіху. Сьогодні, після підписання Угоди про асоціацію, їхній досвід – на вагу золота. Адже український бізнес часто робить якісні та недорогі товари, здатні завоювати своє місце на європейському ринку.
Колонки
Руслан Демченко – hostis publicus дипломатичної служби?
МЗС формально постфактум надало свої зауваження до розпорядження Кабміну від 21 листопада, хоча певні політичні і юридичні зауваження не були враховані. Руслан Демченко не зупиняв процесу підготовки Угоди, оскільки надія на її підписання в дипломатів залишалася до останнього моменту.
Новини
21:32
У Бундестазі запевнили, що Європа допоможе Україні заплатити за російський газ
19:49
Ціна нафти WTI впала нижче $80 вперше за два роки
19:16
Іспанія витратить близько 10 млрд євро на переозброєння армії
Заплановані витрати практично вдвічі перевищують нинішній річний оборонний бюджет країни. Наразі їх більша частина витрачається на заробітну плату персоналу.
18:30
США готові підтримати новий український уряд
"Сполучені Штати також будуть продовжувати підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, та працювати в напрямку мирного врегулювання конфлікту на сході і повернення Криму", - зазначив Барак Обама.
17:57
ДоповненоВ Угорщині припускають можливість виходу з ЄС
Оскільки Європейський союз диктує Угорщині свої умови, країна може переглянути своє членство у ЄС. Голова парламенту сказав, що якщо Брюссель вказуватиме країні, як потрібно керувати, то він стане подібний до Москви зразка 1989 року. І якщо буде так, то Угорщина може залишити Євросоюз.
17:50
Генсек НАТО сподівається на плідну співпрацю з новим парламентом
"Переважна більшість народу України чітко і демократично висловилася на користь амбітних реформ і європейського шляху", - сказав Столтенберг.
17:29
Комісар РЄ каже про серйозні порушення прав людини у Криму
"Невідкладні заходи повинні бути прийняті для забезпечення прав меншин та їх безпеки, а також свободи ЗМІ та безпеки журналістів", - заявив Мужнієкс.
17:06
У ЄС сподіваються на швидке формування нового уряду в Україні
"Ми розраховуємо на швидке формування нового уряду. На підставі результатів виборів широкий національний консенсусу слід шукати в контексті в активізації надзвичайно необхідних політичних і економічних реформ в Україні", - говориться в заяві.
16:20
додано відеоНа британського прем'єра напали на вулиці
Молодий чоловік напав на прем'єр-міністра Великої Британії, коли той виходив з ратуші у Лідсі.
16:00
Стрілянина в Естонії. Учень вбив учителя у школі
Дев’ятикласник з естонського міста Вільянді під час уроку застрелив свого учителя.
15:51
Президент ЄП привітав українців з проведеними виборами
Президент Європейського парламенту Мартін Шульц вітає народ України за мужність і демократичну рішучість, яку вони продемонстрували під час позачергових парламентських виборів.
15:35
Ділові настрої в Німеччині - найгірші за два останні роки
Індекс ділових настроїв ifo в Німеччині виявився найнижчим з грудня 2012 року.
15:27
Россільгоспнагляд проведе переговори з ЄК з приводу незаконного імпорту до РФ
Россільгоспнагляд проведе термінові переговори з Єврокомісією з приводу незаконного ввезення до Росії м'яса з ЄС.
15:03
Присутність російської розвідки в Чехії є надзвичайно високою - звіт
"Як російське, так і китайське посольства наймали офіцерів розвідки, діючих під дипломатичним прикриттям. У 2013 році кількість таких офіцерів у посольстві Росії була надзвичайно високою", - йдеться у звіті.
14:58
Менеджери російських держкомпаній можуть виявитись невиїзними – ЗМІ
Обмеження на виїзд за кордон можуть торкнутися не тільки співробітників силових відомств і спецслужб, а й менеджерів державних компаній, які потрапили в санкційні списки США та Євросоюзу.
14:52
Єврозона демонструє економічне прискорення – дослідження EY
Після шести місяців балансування на межі стагнації економіка єврозони буде поступово набирати обертів. В поточному році зростання ВВП складе 0,9%, а в наступні два роки досягне позначки в 1,5% і 1,7%, відповідно.
14:44
Понад дві третини європейців висловили підтримку євро
Сім з десяти громадян країн єврозони вважають, що євро - це правильний вибір для Європейського союзу.
14:34
Угорщина готова розпочати будівництво "Південного потоку" за півроку
14:15
"Венеціанка" схвалила політреформу, але критикує Порошенка за закритість
"З громадянським суспільством не консультувалися, його не інформували про підготовку даного документа", - обурюються представники Ради Європи. ВК зазначила, що складність ситуації в Україні та нагальна необхідність провести термінову політреформу в жодному разі не можуть використовуватися як виправдання для спрощеної процедури.
14:13
Екс-главу Центробанку Кіпру засуджено до п'яти місяців в'язниці
Христодулу в ході судового процесу у вересні цього року визнав провину за шістьма пунктами звинувачення, включаючи спробу не заплатити податок з 1 млн євро, які він невчасно вніс у декларацію.
14:10
Африканські олігархи скуповують елітну нерухомість у Лондоні
80% клієнтів з африканського континенту витрачають в середньому 15-25 млн фунтів на нерухомість. Частіше за все вони купують житло у так званому "платиновому трикутнику" Лондона, який включає райони Мейфер, Белгравія та Найтсбрідж.
13:57
В РФ говорять, що перший "Містраль" надійде до кінця року
"Виконання контрактних зобов'язань у Росії та Франції здійснюється в повному обсязі і в обумовлені терміни", - сказав заступник директора Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Анатолій Пунчук.
13:55
В Іспанії заарештували 51 чиновника за підозрою у політичній корупції
В Іспанії вибухнув черговий корупційний скандал. Цього разу поліція заарештувала 51 чиновника місцевого рівня за підозрами у політичній корупції.
13:25
Україна отримає від ЄС 500 млн євро вже у листопаді - Єлісєєв
"Щойно провів зустріч з керівництвом фінансового блоку Європейської Комісії, на якій ЄС підтвердив готовність прискорити виділення Україні 760 млн. євро в рамках двох діючих програм марофінансової допомоги", - повідомив дипломат.
13:20
Швейцарський бізнес виступає проти обмеження імміграції
Представники бізнесу та політики Швейцарії виступають проти проведення наступного місяця референдуму щодо обмеження імміграції до країни.
12:53
38% росіян занепокоєні обмеженням виїзду за кордон - опитування
38% росіян занепокоєні обмеженнями виїзду за кордон. Згідно з даними опитування, більшість росіян - 61% не турбує посилення державного контролю над друкованими виданнями, це непокоїть лише 31% опитуваних. Майже половина респондентів - 45% занепокоєна зростанням курсу долара.
12:50
ОновленоБільше половини литовців вбачають у Росії загрозу
Як показало опитування, 55,5% жителів вважають, що загроза з боку Росії для країн Балтії є, 27,9% - що загрози немає.
12:38
Латвія хоче створити у себе базу для кораблів НАТО
"Ми працюємо над тим, як трансформувати нашу базу в Лієпаї базу, куди зможуть регулярно заходити кораблі НАТО. Щоб вона, в принципі, використовувалася як база кораблів НАТО для операцій в Балтійському морі", - cказав держсекретар Міністерства оборони Яніс Сартс.
12:35
ЄБРР заявляє про збільшення попиту по програмі розвитку малого та середнього бізнесу
ЄБРР заявляє про збільшення попиту по програмі розвитку малого та середнього бізнесу. За 5 років банк надав Україні понад 310 грантів на суму у 2 млн. євро.
12:00
Кримським "росіянам" видають паспорти, що дозволять їм отримати Шенген
Кримським "росіянам" почали видавати перші закордонні паспорти з пунктом видачі у Краснодарському краї.
12:00
"Північний потік" не будуть продовжувати до Великої Британії - ЗМІ
Газопровід "Північний потік" більше не планують продовжувати до Великобританії через погіршення стосунків між Лондоном та Москвою.
11:40
Австрія може профінансувати купівлю російського газу Україною
Австрія може забезпечити проміжне фінансування поставок російського газу до України.
11:03
Політики та держави ЄС вітають "проєвропейські підсумки" виборів в Україні
Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу назвав перемогою демократії парламентські вибори в Україні. "На новообрану Верховну раду чекає нелегке завдання - негайно зайнятися перебудовою основних секторів країни... Потрібні відповідні реформи, необхідні для створення сильної, незалежної європейської держави", - йдеться в заяві МЗС Литви.
10:48
Угорці вийшли протестувати проти податку на користування інтернетом
Протестувальники кажуть, що таке нововведення уряду не лише збільшить податковий тягар, але й підірве фундаментальні демократичні права і свободи в країні.
10:25
Бельгійські урядовці отримують листи з погрозами від ісламістів
Двоє членів уряду Бельгії отримали листи з погрозами життю від людини, яка називає себе "екстремістським мусульманином".
09:55
Франція оприлюднила конфіденційний лист від Єврокомісії щодо бюджету країни
Французький сайт Mediapart опублікував конфіденційний лист від Єврокомісії, у якому йдеться про необхідність перегляду бюджету країни.
09:42
У Кельні - зіткнення між поліцією та учасниками антиісламістського мітингу
У Кельні відбулися зіткнення між поліцією та учасниками мітингу футбольних фанатів проти прихильників радикального ісламу.
09:27
Росія ввела заборону на імпорт м'яса з Молдови
09:10
Швейцарський нафтотрейдер Gunver продає свої активи в Росії - ЗМІ
Швейцарський нафтотрейдер Gunvor почав продаж значної частини своїх активів у Росії.
08:54
Європа розраховує на австралійський скраплений газ - Єврокомісія
Австралійський скраплений природний газ може стати відповіддю на складні відносини ЄС з ключовим постачальником газу − Росією, вважає новий генеральний директор Директорату з питань енергетики Єврокомісії Домінік Рісторі.
08:52
Охлобистіну заборонили в'їзд до держав Шенгену
Конкретні заяви, що стали підставою для введення заборони, у повідомленні міністра не зазначені. Між тим відомо, що протягом останніх місяців актор активно висловлювався на підтримку анексії Криму та дій російської влади на Донбасі.
08:42
Плавучий термінал скрапленого газу Independence зайшов у литовський порт
Судно для зберігання скрапленого природного газу Independence вже знаходиться біля берегів найбільшого порту Литви - Клайпеди.
08:33
Міністр фінансів Естонії подав у відставку через конфлікт з російськомовним колегою
Міністр фінансів Естонії Юрген Лігі подав у відставку після того, як його заяви відносно російськомовного колеги набули значного розголосу.
08:13
В Раді Європи кажуть, що вибори в Україні показали "прагнення до миру"
"Попри те, що остаточні підсумки ще уточнюються, сьогоднішні вибори були ясним вираженням прагнення українського народу до миру, демократії та єдності країни", - заявив Ягланд.