30 жовтня 2021

Новини
20:42
Вибори у Грузії – екзитполи дають протилежні оцінки
У  Грузії завершився другий тур місцевих виборів, на якому мають бути обрані мери усіх найбільших міст: Тбілісі, Батумі. Кутаїсі, Зугдіді та Поті.
17:51
Меркель стурбована приростом коронахворих і госпіталізацій у Німеччині
Ангела Меркель, що йде з посади канцлера, заявила, що "дуже стурбована" зростанням кількості випадків коронавірусної інфекції та госпіталізацій у Німеччині, і застерегла людей від необережності з пандемією.
17:30
Лідери G20 підтримали введення мінімального глобального корпоративного податку - ЗМІ
Лідери 20 найбільших економік світу (G20) схвалять угоду ОЕСР про глобальний мінімальний корпоративний податок у розмірі 15%.
16:54
В ОП розповіли про нову зустріч з послами G7 і ЄС щодо судової реформи
В Офісі президента України відбулася чергова робоча зустріч щодо імплементації судової реформи, у якій взяли участь представники ОП, Верховної Ради, органів судової влади та посольств країн G7 і ЄС в Україні.
15:58
Клімат, COVID та енергетика: країни G20 проводять саміт у Римі
Країни G20, на які припадає до 80% світових викидів вуглецю, пообіцяють активізувати свої зусилля, щоб обмежити глобальне потепління на рівні 1,5 градуса Цельсія. 
15:14
У МЗС здивовані заявою Польщі про дискримінацію поляків в Україні 
У МЗС України категорично відкинули твердження заступника міністра закордонних справ Польщі Шимона Шинковського вель Сенка про нібито "дискримінацію" поляків в Україні.
14:59
Байден і Макрон вперше зустрілись тет-а-тет після скандалу з субмаринами
Президенти Франції та США вперше особисто зустрілися після скандалу зі зривом  багатомільярдного контракту на підводні човни між Францією та Австралією.
13:53
Американський есмінець USS Porter почав перехід у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Porter (DDG78) розпочав перехід у Чорне море.
13:29
У Молдові розказали, за скільки купуватимуть газ в Росії у листопаді
Молдова в листопаді закуповуватиме газ у російського концерну "Газпром" за ціною $450 за тисячу кубометрів, потім ціна падатиме залежно від ціни на газ на біржах. 
13:05
Західні дипломати не змогли отримати ковідні QR-коди в Росії
Іноземні дипломати, щеплені не зареєстрованими в Росії вакцинами від COVID, не змогли отримати QR-коди, необхідні для доступу до тих чи інших закладів на території РФ. 
12:15
МЗС Польщі заявило про погіршення становища і дискримінацію поляків в Україні 
Заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк заявив, що поляки в Україні зазнають дискримінації щодо свободи віросповідання, доступу до освіти рідною мовою та свободи слова.
11:48
фотоЕкоактивісти у Римі спробували заблокувати вулицю, що веде до місця проведення саміту G20
У Римі кліматичні активісти намагались заблокувати вулицю, яка веде до місця проведення саміту лідерів країн "Великої двадцятки".
11:12
Сейм Польщі затвердив будівництво паркану на кордоні з Білоруссю 
Парламент Польщі проголосував за будівництво ​​стіни на кордоні з Білоруссю, щоб стримати приплив мігрантів, які незаконно в'їжджають до Польщі.
10:39
В МЗС Росії заявили про бажання США вислати ще 55 російських дипломатів
В МЗС РФ заявили, що США зажадали, аби ще 55 російських дипломатів та адміністративно-технічних працівників залишили країну найближчими місяцями. 
10:15
В Грузії відбувається другий тур місцевих виборів
У Грузії 30 жовтня проходить другий тур виборів місцевого самоврядування.