Іспанія направить заборонені Росією фрукти на благодійні цілі

Середа, 20 серпня 2014, 12:17

Міністр сільського господарства, продовольства та навколишнього середовища Іспанії Ізабель Гарсія Техерін відзначила, що фрукти, які потрапили під російські санкції, можуть бути використані для благодійних організацій.

Про це повідомляє ABC.es.

Це рішення міністр озвучила під час інтерв'ю напередодні наради з сільськогосподарськими організаціями і представниками сектору дистрибуції для аналізу можливих ефектів від закриття російського ринку.

"Ми будемо намагатися, аби більша частина фруктів, що будуть вилучені з ринку, надійшла до благодійних іспанських організацій", - сказала вона.

Гарсія Техеріна відзначила, що вплив російського вето можна "виміряти різними способами".

"Ми аналізуємо експорт, минулого року ми експортували до Росії заборонених продуктів на суму 337 млн євро. У січні-травні цього року - на 107 млн євро", - відзначила міністр.

Гарсія Техеріна підкреслила, що іспанський уряд шукатиме інші міжнародні ринки для харчової промисловості.

"Ми хочемо створити робочу групу для експортерів, щоб відкрити нові ринки. Але нові ринки країн, що не входять до ЄС, вимагають багато часу через їхні санітарні умови", -  нагадала вона.

Разом з тим міністр порекомендувала іспанським споживачам їсти більше фруктів та висловила впевненість, що росіяни пошкодують про впровадження санкцій, адже їм не вистачатиме європейської якості продовольства.

Нагадаємо, в середу 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.