Данія попросила прем'єра Туреччини відкласти запланований візит

Понеділок, 13 березня 2017, 10:01

Прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен закликав свого турецького колегу Біналі Йилдирима відкласти запланований у березні візит через напруженість між Анкарою і Нідерландами.

Про це повідомляє The Local.

"Такий візит не може відбутися на тлі нинішніх нападів з боку Туреччини проти Нідерландів. Тому я запропонував своєму турецькому колезі відкласти нашу зустріч. За нормальних обставин я б з радістю прийняв Біналі Йилдирима, з яким у мене був відвертий і конструктивний діалог 10 грудня в Анкарі", - заявив Расмуссен.

Візит турецького прем’єра був запланований на 20 березня. За словами Расмуссена, в Данії "із серйозною стурбованістю стежать за подіями в Туреччині, де демократичні принципи знаходяться під великим тиском".

Як відомо, в суботу влада Нідерландів вирішила вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, бо її візит загрожував громадській безпеці на тлі загострення відносин між країнами.

Також у суботу Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдуму.

Після цього президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пригрозив, що Нідерланди "заплатять" за видворення міністра і за те, що не пустили главу МЗС для проведення запланованих мітингів, та закликав міжнародні організації запровадити санкції проти Нідерландів. 

Додамо, що раніше агітаційні заходи турецьких міністрів були скасовані у німецьких містах Гаггенау та Кельн, що створило новий виток напруженості між Німеччиною і Туреччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.