Парламент Каталонії у суботу почне дебати щодо нового прем'єра

П'ятниця, 11 травня 2018, 13:34

Парламент Каталонії в суботу розпочне дебати щодо виборів нового глави уряду автономії, на посаду якого претендує один кандидат - Кім Торра.

Про це повідомляє El Pais.

Для обрання Торри у суботу необхідно, щоб за нього проголосувала абсолютна більшість депутатів. Однак партії "Разом за Каталонію" (JxCat) і "Республіканська лівиця Каталонії" (ERC), які виступають за незалежність і підтримують Торру, не мають такої кількості голосів.

Очікується, що його кандидатуру затвердять у другому турі, якій відбудеться у понеділок. Під час другого туру голосування необхідна проста більшість голосів, яку мають дві сепаратистські партії.

Кандидатуру Торри може підтримати партія CUP, яка також виступає за незалежність, але її депутати оголосили, що поки не прийняли остаточного рішення і проведуть партійну зустріч.

Якщо до 22 травня парламент Каталонії не визначиться з главою уряду, в регіоні пройдуть нові вибори. Прихильники незалежності побоюються, що в такому випадку вони втратять більшість в парламенті.

Нагадаємо, колишній глава регіонального уряду Каталонії Карлес Пучдемон оголосив, що не буде балотуватися на новий термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: