Італія через заяву Макрона закликала Францію "збавити тон"

Четвер, 14 червня 2018, 16:55

Франція повинна "повернутися до більш ввічливого тону" після того, як назвала Італію цинічною, безвідповідальною і огидною за те, що вона відмовилася приймати судно, на борту якого були 629 врятованих біженців.

Про це заявив міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Енцо Моаверо Міланезі, передає ANSA.

"Франція повинна збавити тон і бути більш ввічливою у своїх заявах про мігрантів", - сказав він.

"Що стосується основних питань, ми повинні обговорити їх на європейських форумах", - додав міністр.

Моаверо раніше викликав французького посла через заяву президента Франції Еммануеля Макрона, який розкритикував дії італійського уряду щодо мігрантів. Міністр економіки Італії при цьому скасував свій візит у Париж через суперечку. Віце-прем’єр Італії Луїджі Ді Майо заявив, що чекає вибачень від Макрона.

Макрон у розмові з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте підкреслив, що він не сказав нічого такого, що мало на меті образити Італію чи італійський народ.

Нагадаємо, 629 людей, включаючи вагітних жінок та багато дітей, були врятовані в суботу кораблем Aquarius, який належить французький неурядовій організації і діє спільно з німецьким центром SOS Mediterranee.

Італія та Мальта відмовилися приймати судно, тому корабель тривалий час знаходився між Мальтою та Сицилією, чекаючи на безпечний порт.

У підсумку прем’єр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти корабель в порту Валенсії, пояснивши своє рішення гуманітарними міркуваннями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.