Додон працює на РФ, можливе розслідування щодо держзради - спікер парламенту Молдови

Четвер, 14 червня 2018, 18:29

Президент Молдови Ігор Додон працює на Росію, у зв'язку з чим у парламенті можуть почати розслідування щодо ймовірної державної зради з його боку.

Про це заявив голова парламенту Молдови Андріан Канду в інтерв'ю Censor.net.

За його словами, в Молдові посадa президента має "декоративний" характер, але, незважаючи на це, Додон захищає Кремль при будь-якому рішенні Кишинева, націленому на захист від зловживань Москви.

"Ми прийняли закон в грудні про боротьбу з пропагандою. Ми не заборонили російські канали, а їхні інформаційні та аналітичні програми. Тобто люди дивляться фільми і концерти, а політичного контенту немає. Ось вже 2 рази Координаційна рада з аудіовізуалу виписала великі штрафи двом каналам. Так ось, хочу повернутися до Додона. Ми проголосували закон про боротьбу з пропагандою, а він відмовився підписувати. Надіслав назад у парламент. Вдруге проголосували - він зобов'язаний був підписати. Він не підписав. Каже: не буду, і все. Тоді Конституційний суд сказав: якщо президент навмисно не робить те, що Конституція йому каже робити - тоді його відсторонюють на час від цієї функції, і спікер парламенту підпише", - пояснив Канду.

Відповідаючи на питання про те, чому Додона не притягують до відповідальності, Канду відповів, що стосовно дій Додона може бути проведено "велике розслідування".

"Може бути, і держзрада. Ми думаємо про те, що буде час і контекст для того, щоб розпочати розслідування у парламенті. Але ви повинні розуміти, що розслідування має після цього вести до чогось. Може бути, ми його усунемо, але це можна на час, на 30 днів. Після 30 днів ми повинні організувати референдум. А його позиція - ще досить висока за популярністю. Тому чекаємо ще, щоб він трохи посунувся. Почнемо велике розслідування", - сказав спікер.

Як відомо, Додон засудив декларацію парламенту щодо втручання РФ у справи Молдови і стверджує, що країна "зникне", якщо вступить в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.