Група лідерів країн ЄС проведе міні-саміт щодо міграції в неділю - Юнкер

Середа, 20 червня 2018, 13:19

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер підтвердив проведення у Брюсселі неформальної зустрічі з лідерами низки країн ЄС щодо міграційної політики.

Про це він написав у Twitter.

"Я збираю неофіційну робочу нараду з проблем міграції та надання притулку в Брюсселі в неділю, для роботи з групою глав держав та урядів держав-членів, зацікавлених у пошуку європейських рішень напередодні саміту ЄС", - написав Юнкер.

Президент Єврокомісії не повідомив, лідери яких саме країн братимуть участь у зустрічі.

Італійські ЗМІ сьогодні повідомили, що на зустріч у неділю приїдуть лідери Франції, Німеччини, Італії та Іспанії, а також прем’єр головуючої в ЄС Болгарії та канцлер Австрії, до якої головування перейде з 1 липня.

Зазначимо, що минулого тижня німецький таблоїд Bild повідомив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель веде підготовку термінової зустрічі з лідерами кількох країн ЄС щодо проблеми біженців.

Речник Меркель пізніше спростував цю інформацію і відзначив, що скликанням такого спеціального саміту мали б займатись інституції ЄС.

Нагадаємо, лідери ЄС на саміті наступного тижня дадуть згоду на вивчення питання створення так званих "регіональних платформ розвантаження" за межами ЄС, де будуть розглядатися заявки про притулок мігрантів ще до того, як ті потраплять на територію Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: