Путін попросив канцлера Австрії організувати йому зустріч з Трампом - ЗМІ

П'ятниця, 8 червня 2018, 08:00

Президент Росії Владімір Путін попросив канцлера Австрії Себастьяна Курца посприяти в організації зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Відні влітку.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерело в Євросоюзі.

"За словами самого Курца, запит про можливу зустріч Путін зробив під час офіційного візиту до австрійської столиці 5 червня. Канцлер Австрії пообіцяв звернутися до президента США з ініціативою проведення зустрічі", - сказав співрозмовник видання.

За його словами, у Трампа вивчають цю пропозицію. Курц може обговорити це питання з послом США у Німеччині Річардом Гренеллом під час візиту до Берліна наступного тижня.

"Австрійці заявили про готовність провести на своїй території зустріч Путіна й Трампа. Мета переговорів - послабити напруження у відносинах Росії і Сполучених Штатів щодо Сирії, України та інших питань", - кажуть джерела.

Як відомо, на липень запланована поїздка американського лідера до Європи на саміт НАТО.

"І Путін, і Трамп "прагнуть зустрічі", але не хочуть, щоб вона проходила в американській столиці і вважають за краще провести її в "нейтральному" місці", - пояснило джерело.

The Wall Street Journal раніше з посиланням на джерела повідомив, що Білий дім перебуває на ранній стадії планування потенційного саміту між двома главами держав.

Кремль заявив, що не отримав жодного повідомлення з Вашингтона щодо організації саміту між президентом США Дональдом Трампом і президентом Росії Владіміром Путіним після того, як два лідери говорили по телефону в березні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.