ЄС і США почали торговельні переговори на високому рівні

Понеділок, 10 вересня 2018, 18:29

Європейський Союз та США почали сьогодні переговори щодо торгівлі після липневих домовленостей про тимчасове припинення торговельної війни.

Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом сьогодні прибула до Вашингтона, про що вона повідомила у Twitter.

"Перспективна зустріч із торговим представником США Робертом Лайтхайзером сьогодні. Перша можливість запустити у роботу липневі заяви президентів Юнкера і Трампа", - написала Мальмстрьом.

У липні президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і президент США Дональд Трамп домовилися призупинити введення будь-яких додаткових тарифів, поки ведуться переговори, а також працювати над реформою Світової організації торгівлі.

"Ми обговорили, як рухатися вперед і визначати пріоритети обох сторін та як досягти конкретних результатів у короткостроковій та середньостроковій перспективі. Цієї осені залишається багато роботи, наші служби будуть в тісному контакті в найближчі тижні. Наприкінці цього місяця я знову зустрінусь з Лайтхайзером, після чого відбудеться технічна зустріч наших служб у жовтні", - додала Мальмстрьом.

Нагадаємо, наприкінці серпня попри домовленості Трамп знову пригрозив обкласти європейські автомобілі 25-відсотковим податком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.